ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/03/2012
La Xarxa per la Convivència a Tortosa presenta les línies de treball i acció per al 2012

La III Trobada Comunitària compta amb la xerrada de Carlos Giménez, director científic del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de l'Obra Social 'la Caixa", i amb un diàleg obert sobre la situació social de la convivència a la ciutat que se celebrarà el 19 de març, a les 19.h, al Centre Cívic de Ferreries. Després de la seva presentació pública el juliol de 2011, la Xarxa fa una proposta d'acció participada a la ciutat per promoure conjuntament el procés de convivència ciutadana intercultural.



Des de la Xarxa per la Convivència, amb el suport de l'equip del Projecte Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) de l'Obra Social 'la Caixa", i dinamitzat per l'entitat ACISI en conveni amb l'Ajuntament de Tortosa, s'està treballant amb la finalitat d'ajudar a construir unes bases sòlides per a la transformació de la ciutat i els seus barris en espais vius de reconeixement mutu, treball conjunt i en xarxa, experiències creatives i generadores de relacions obertes, a la recerca d'un sentiment d'identitat comuna i pertinença compartida. Es parteix d'allò que existeix a la ciutat i que té un impacte directe o no en la convivència: recursos, serveis, projectes i activitats. S'obren i es faciliten espais de diàleg i relació amb i entre persones que viuen i/o treballen en els barris de la ciutat. S'observa, escolta i es fa recull de les diferents accions, punts de vista i propostes. Se sistematitza i comparteix la informació que es recull. Es dinamitzen acords i consensos per a la construcció d'accions compartides. En definitiva, s'impulsa la creació d'espais de relació, formació i treball conjunt per a millorar la convivència a la ciutat, al voltant de dos eixos estratègics d'acció fonamentals:



La creació d'un espai tècnic amb recursos públics i privats per posar en comú tot allò que es fa per a la convivència a Tortosa, impulsant, al mateix temps, la implicació i participació d'associacions, entitats, població i responsables polítics de les administracions públiques, per veure conjuntament com millorar la convivència i la cohesió social a la ciutat de Tortosa.



I la preparació d'una sorprenent acció de primavera que suposi un impuls més a la convivència als barris de la ciutat, treballant perquè Tortosa, seduint des del seu nucli històric tota la ciutat, pugui aportar una visió i vivència col'lectiva, engrescadora, sana, creativa, constructiva i xaladora de la convivència.