ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 22/03/2012
Aigües de Tortosa bonificarà una part del rebut als abonats de Jesús

El consell d'administració de l'empresa mixta EMSP (Aigües de Tortosa) ha aprovat per unanimitat establir una bonificació d'una part del rebut de l'aigua, concretament l'equivalent a 19 dies de la quota del servei, del 1r trimestre de 2012 a tots els abonats del poble de Jesús, que representen aproximadament un miler de clients. La mesura s'estableix per compensar el període en què es va prohibir el consum per a ús de boca a causa d'un episodi de terbolesa en l'aigua.



El reglament del servei estableix que en el cas d'interrupció per avaria en les instal'lacions, per un període continuat superior als 10 dies, atorga el dret a l'abonat a reclamar al gestor del servei el reintegrament de la part proporcional de la quota del servei. En aquest cas, per decisió unànime de l'empresa s'ha acordat anticipar-se i adoptar aquesta mesura amb caràcter general sense necessitat de reclamacions individuals.



Recordem que a finals del mes de gener, el poble de Jesús va viure un episodi de terbolesa en la xarxa de subministrament d'aigua de consum originat per un despreniment puntual en el pou de captació. Davant de la presència de fangs a l'aigua en un nivell superior a l'admès per la normativa sanitària vigent, l'Ajuntament i Aigües de Tortosa van decretar la prohibició de consum per a ús de boca fins que estigués resolt definitivament l'episodi. L'alerta sanitària de l'Agència de Protecció de la Salut va durar 12 dies. Simultàniament,es va treballar amb diferents opcions per restablir el subministrament amb totes les garanties, entre les quals l'habilitació d'un punt provisional de captació d'aigua gratuït i la instal'lació de variadors de freqüència en els antics pous de Jesús. També es van instal'lar una canonada provisional de diàmetre mitjà, i una canonada definitiva des de Ferreries, que està en servei des de mitjans del mes de febrer. La combinació d'aquestes actuacions garanteixen la plena aptitud de qualitat i pressió de l'aigua a tot el poble de Jesús.



D'altra banda, el consell d'administració de l'EMSP ha aprovat inversions afegides per valor de 250.000 euros per a renovar la xarxa de distribució de Jesús així com per modernitzar les instal'lacions de pous i dipòsit actuals. Recordem que l'empresa pública Aquamed també ha compromés inversions per valor de vora un milió d'euros per garantir l'abastament d'aigua a Jesús amb un pou i un dipòsit a Sant Bernabé.