ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/02/2012
Mossos i Policia Local inicien una operació al Nucli Antic de Tortosa per millorar la percepció de seguretat ciutadana

Mossos d'Esquadra i Policial Local de Tortosa han iniciat aquesta setmana una operació als barris que conformen el Nucli Antic de la ciutat destinada a incrementar la percepció de la seguretat entre els ciutadans, combatre l'incivisme i millorar la convivència veïnal. Els barris de Santa Clara, Rastre i Centre seran objecte durant les properes setmanes d'una operació en la qual grups d'entre 5 i 10 agents, anomenats Grups Integrals de Patrullatge, es distribuiran per les cinc zones d'actuació en què han dividit el Nucli Antic, on patrullaran en horaris alternatius. Aquesta tarda han presentat l'operatiu l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora de Seguretat, Esther Vidal, el Cap de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre, Francesc X. Monclús, el Cap de l'Àrea Bàsica Policial del Baix Ebre, Ramon Franqués, i el sotsinspector de la Policia Local de Tortosa, Francesc Amaré.



L'alcalde ha explicat que aquesta iniciativa s'inscriu en el marc de l'aposta per la millora del Nucli Antic, on l'Ajuntament i la Generalitat han invertit en els últims anys en rehabilitació de carrers i equipaments dins el Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (PINCAT). "En aquests barris no tenim una especial incidència quant a denúncies per activitats il'lícites. Fins i tot devem estar per sota de la mitjana. En canvi, sí que tenim camí per recórrer encara pel que fa a convivència ciutadana, i aquest és el sentit de l'operació policial que avui presentem." Ferran Bel ha recordat que l'Ajuntament, més enllà de les operacions urbanístiques vinculades a la Llei de Barris, ha actuat en aquesta zona i en altres de la ciutat amb la creació de la figura del Policia de proximitat i també amb la creació de l'Ordenança del Bon Ús de la Via Pública i dels Espais Públics. L'alcalde ha afegit que la decisió de posar en marxa aquesta operació policial ha estat molt ben rebuda per part de les associacions de veïns i de comerciants. "Tenim la intenció de mantenir l'ordre al Nucli Antic en el seu màxim nivell", ha dit Bel.



De la seva banda, l'inspector Ramon Franqués ha explicat que el dispositiu és un "repte" perquè es tracta d'abordar una fet "intangible" com és la percepció de seguretat entre els ciutadans. Per assolir-ho, ha afegit, compten amb el consens organitzatiu entre Mossos i Policia Local, l'institucional amb l'Ajuntament, però també el judicial i social, amb les entitats veïnals i de comerciants. La infracció de l'ordenança de civisme, els petits delictes i els problemes de convivència són alguns dels fets que ja s'han trobat durant aquests primers dies de patrullatge, que han donat com a resultat vuit detencions.