ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/12/2011
Professionals i direcció de l'Hospital de la Santa Creu signen un acord laboral per als anys 2011 i 2012

Els representants dels treballadors de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Direcció de GESAT (empresa pública gestora del centre) van signar divendres 25 de novembre un acord laboral per als anys 2011 i 2012. Aquest acord garanteix la continuïtat de tots els llocs de treball i dóna resposta a la disminució d'ingressos del centre derivats de l'aplicació del pla de sostenibilitat del model sanitari català establert pel Departament de Salut. Concretament, l'Hospital té una reducció d'assignació pressupostària per aquest 2011 de 703.700 euros, que s'afegeix a la reducció de tarifes del 3,21% corresponent al 2010. L'alcalde de Tortosa i president de GESAT, Ferran Bel, ha fet una valoració molt positiva d'aquest acord: "Totes les parts han fet un esforç que vull agrair, perquè permetrà continuar prestant el servei amb la mateixa qualitat que fins ara, sense el tancament de cap llit, malgrat els ajustos que s'han hagut de fer". Bel ha volgut agrair especialment a tot el personal de l'Hospital "l'esforç que han fet en els últims anys per reduir d'una manera substancial l'índex d'absentisme".



Treballadors i Direcció han arribat als acords següents:



Retribució variable per objectius


Ambdues parts acorden que, durant els exercicis 2011 i 2012, la percepció de la retribució variable per objectius quedarà condicionada a l'assoliment d'un resultat econòmic positiu en cadascun dels dos exercicis. És a dir, només s'abonaran en el cas que el nivell d'ingressos sigui superior al de despeses excloent-hi les inversions ordinàries realitzades durant l'exercici.
A partir de l'1 de gener de 2013, la retribució variable per objectius es tornarà a abonar en els termes que estableix el conveni col'lectiu dels centres sociosanitaris amb activitat concertada amb el CatSalut o el conveni que sigui d'aplicació en aquell moment.



Reorganització horària


Per tal d'optimitzar l'assistència que rep l'usuari i millorar en eficiència s'ha acordat la reorganització horària d'alguns serveis i la constitució d'una comissió de seguiment de la seva implantació.



Carrera professional


Els professionals que durant la vigència del present acord accedeixin o assoleixin un canvi de nivell al Sistema d'Incentivació i Desenvolupament Professionals (conegut com a carrera professional) percebran els complements salarials que els corresponguin a partir de l'1 de gener de 2013, sense retroactivitat. Les avaluacions de canvi de nivell pendents de formalitzar abans de la data de la signatura d'aquest acord, no quedaran afectades per aquesta modificació.



Constitució d'una comissió paritària de seguiment


Es constituirà una comissió paritària de representants del comitè d'empresa de l'Hospital i de la Direcció de GESAT per fer seguiment del compliment de l'acord.
En el cas que durant la vigència d'aquest acord es produeixi alguna modificació significativa en el contracte entre el CatSalut i l'Hospital per a l'any 2012, les dues parts es reuniran per valorar els possibles efectes i negociar-ne, si cal, la modificació o substitució.