ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/11/2011
L'Ajuntament de Tortosa impulsa una residència universitària de 50 places al barri de Remolins

Tortosa ha donat un primer pas per tenir la primera residència universitària, que s'ubicarà al barri de Remolins, a tocar del nou Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquest dimarts, l'alcalde, Ferran Bel, ha signat a Barcelona un conveni amb la Secretària d'Estat de Vivienda, Beatriz Corredor, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que posa les bases d'un projecte que l'equip de govern municipal ja havia planificat en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2011/2015.



El conveni subscrit entre l'Estat, Generalitat i l'Ajuntament té per objecte promoure la construcció de 18 allotjaments protegits en règim de lloguer per a col'lectius específics, i amb la voluntat que sigui destinat a joves estudiants, investigadors i en general de tota la comunitat de la URV. L'equipament se situarà a la cruïlla dels carrers Major de Remolins i Travessia del Mur, al Call Jueu, dins del barri de Remolins. Aquests 18 allotjaments creixeran fins als 50 en el marc d'un projecte de col'laboració públic-privat que inclou la rehabilitació de l'edifici de la Sinagoga, de titularitat municipal. L'equipament resultant, de més de 1.000 m2 de superfície, acollirà els allotjaments per a estudiants així com una sala multifuncional.



L'alcalde de Tortosa ha volgut agrair la implicació del Secretari General d'Habitatge, Carles Sala, en un projecte pel qual l'Ajuntament ha mostrat molt d'interès des del primer dia i que ara comença a ser una realitat. Bel també ha agraït el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, així com de la Secretària d'Estat de Vivienda.



La futura Residència d'Estudiants, al marge d'esdevenir un allotjament per al col'lectiu universitari, té per objectiu convertir-se en un espai de convivència per a estudiants, professors i investigadors, propiciar un clima d'intercanvi interdisciplinari, organitzar actes públics i, en definitiva, ser un veritable espai generador d'activitat cultural per a la comunitat universitària, així com en un nou estímul per dinamitzar el barri de Remolins, especialment el call Jueu. "La universitat s'ha de fer present al barri no només durant l'horari lectiu sinó durant tot el dia", ha afegit l'alcalde.