ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/10/2011
L'Escola Municipal de Teatre duplica alumnes i esdevé sostenible econòmicament

L'Escola Municipal de Teatre ha incrementat d'una manera molt important el nombre d'alumnes matriculats en els vuit cursos que s'oferten per al curs 2011/2012, passant dels 50 inscrits l'any passat als més de 100 d'enguany. Els cursos de teatre musical infantil i d'adults són els que major demanda han tingut, fins al punt que s'ha hagut d'obrir un segon grup en el cas dels infants i s'estudia fer el mateix en els adults. L'Escola ofereix també cursos d'interpretació per a adults, teatre juvenil, teatre musical juvenil, teatre infantil, iniciació teatral i tècnica vocal. Els alumnes provenen de Tortosa, d'arreu de les Terres de l'Ebre i també d'altres municipis de fora del territori.



L'Escola Municipal de Teatre està ubicada al Teatre Auditori Felip Pedrell, i la directora és Marga Julià. Julià s'ha format a Catalunya, Itàlia i Estats Units en les especialitats de Commedia dell'arte, tècnica teatral i producció d'espectacles. Després d'una trajectòria en solitari, des de 1999, dirigeix Tamquam, una companyia estable de teatre, i actualment treballa en la implantació d'un nou projecte a les Terres de l'Ebre amb la companyia Teatrant. Col'labora externament amb la Festa del Renaixement des de la primera edició i, des de 2007, formant part de l'organització. La directora de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa comanda un equip de professionals amb una trajectòria reconeguda als escenaris, com és el cas de les professores de dansa Anna Rosell i Irene Benavent, o les de cant, Maria Santallúsia i Juli Mora.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Cultura, Joaquim del Pino, han fet una valoració molt positiva d'unes dades que "constaten l'encert d'una aposta sostenible econòmicament, un aspecte a tenir molt en compte en la situació actual".



Finalitzat el primer any de l'Escola, els alumnes del curs de Commedia dell'arte van estrenar el seu primer espectacle, "La visita de Massimiliano Monteminori", en el marc de l'última edició de la Festa del Renaixement.



Més enllà del programa de cursos establert per al calendari 2011/2012, a partir del mes de gener s'ofertaran nous cursos monogràfics.