ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 21/10/2011
Els Reguers omple de parades i d'activitats la V Fira del Rovelló l'any amb menys bolets

La falta de rovellons a la zona dels Ports, però també arreu del país, després de mesos sense pluja, no ha atemorit els organitzadors de la Fira del Rovelló dels Reguers, que ja ho tenen tot a punt per obrir portes la seva cinquena edició, el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre. Aquest matí han presentat el programa de la fira l'alcaldessa dels Reguers, Esther Vidal, el regidor de Turisme i president de l'Associació Vent Fort, organitzadora de la fira, Alfredo Ferré, i la representant de l'Associació Plat i Got, Margaret Nofre.



Vidal s'ha referit al dèficit de rovellons per recordar que "vam iniciar aquesta fira, ara fa cinc anys, amb l'objectiu no tant de menjar rovellons com de promoure les entitats i el comerç del poble". Aquest any hi haurà una seixantena d'expositors que oferiran diferents tipus de bolets i altres productes del territori i del país.



Els actes de la fira comencen demà dissabte amb una trobada al Port, que inclou una sortida i un dinar. Dissabte 29, a les 10 del matí s'obrirà la fira al públic. La inauguració, a càrrec del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, es farà a les 19 hores. Al llarg del dia hi haurà exposicions, teatre al carrer, actuacions de dolçainers i tallers artístics. L'endemà diumenge, la fira arrencarà amb l'arribada de la 59a Festa de la Bicicleta, que aquest any ha posat rumb als Reguers. Durant el dia continuarà l'exposició de parades i altres activitats com una xocolatada, ballada de jotes i dances tradicionals, entre d'altres.



Com en anys anteriors, l'Associació Plat i Got ha organitzat unes jornades gastronòmiques sobre el rovelló. Setze restaurants del municipi han confeccionat menús on el protagonista és aquest bolet. Dimarts vinent, a les 10 del matí i al Mercat de Tortosa, es farà la presentació de les jornades amb una demostració culinària en directe.