ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/09/2011
Tortosa acollirà el 2012 el Simposi d'Internacionalització que coorganitza la Universitat Rovira i Virgili (URV)

Aquest matí s'ha presentat a l'Ajuntament de Tortosa el 1r Simposi d'Internacionalització Camp de Tarragona-Lleida-Terres de l'Ebre, una iniciativa organitzada per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el consorci Globalleida, destinada a facilitar eines a les empreses, professionals i emprenedors per iniciar o millorar els seus projectes d'exportació, que es celebrarà el proper 7 d'octubre a Reus. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el director del Simposi, Robert Moragues, i el director de la Càtedra d'Emprenedoria de la URV, Pere Segarra.



Els organitzadors han avançat avui que aquest Simposi tindrà noves edicions l'any vinent, la primera de les quals a Lleida, i la segona, a la tardor, a Tortosa.



L'alcalde ha valorat molt positivament la iniciativa, que compta amb el patronici de Banc de Sabadell i el Port de Tarragona. "Les empreses que estan tornant a crear ocupació exporten més del 60 per cent de la seva producció", ha recordat Ferran Bel per justificar la necessitat de celebrar iniciatives com aquest 1r Simposi d'Internacionalització, i al qual l'Ajuntament de Tortosa hi dóna suport. El representant de la URV, Pere Segarra, ha explicat que l'aposta per aquest simposi és fruit del compromís de la universitat amb el territori i també amb els emprenedors. "Només hi ha possibilitats de sortir d'aquesta crisi si tenim la capacitat de posar en marxa nous projectes i que aquests tinguin el món com a mercat. La internacionalització no és un caprici, és una estratègia que determina, en molts casos, la viabilitat d'una empresa", ha raonat el catedràtic.



El director del Simposi, Robert Moragues, de l'empresa Iniciatives Mediterrànies de Comunicació (IMC), ha explicat el contingut de la jornada, que es farà al Tecnoparc de Reus. La primera part estarà dedicada al debat de la internacionalització "com a necessitat, oportunitat i sortida", i comptarà amb ponents com el director general de Mango, Enric Casi, el president d'Abertis, Salvador Alemany, el director executiu d'Acc1ó, Jordi Serret, el director de negoci internacional de Banc Sabadell, Xavier Puig, el president de Fluidra, Eloi Planes, la presidenta de Reig Capital, Maria Reig i el president del grup Plasfi, Santiago Figueras. La segona part del simposi se centrarà en el Brasil, en tant que mercat emergent i oportunitat per a la internacionalització de les empreses catalanes i espanyoles. En aquest cas, alguns dels ponents participants seran el president de Ros Roca Group, Ramon Roca, el president del Grup Serhs, Ramon Bagó, el vicepresident de Gramona, Xavier Gramona, el president de Comsa Emte, Jordi Miarnau, i el cònsol del Brasil a Barcelona, Sergio Serra. Clourà la jornada la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega.