ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/09/2011
L'Institut de Tortosa estrena instal'lacions a l'antic col'legi Betània

436 alumnes de secundària i batxillerat començaran curs el proper 12 de setembre a les aules de l'Institut de Tortosa, que s'ha traslladat a les instal'lacions de l'antic col'legi Betània. Aquest és el tercer institut de la ciutat, creat el curs passat i que va començar a impartir classes provisionament en aules de l'Institut de l'Ebre. Amb l'estrena del nou edifici del Campus de la URV, les aules de l'antic Betània passaran aquest curs d'acollir universitaris a alumnes d'ESO (356) i de Batxillerat (80). El trasllat s'ha fet en un temps rècord, menys d'un mes, en el qual l'Ajuntament ha participat donan-t'hi suport i millorant els accessos. Aquesta setmana han fet una visita a les noves instal'lacions el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora d'Ensenyament, Rosa Cid, el director del centre, Josep Ramon Subirats, i representants de l'equip directiu i de l'AMPA.



Antoni Martí ha explicat que la prioritat del Departament d'Ensenyament era donar una solució a l'Institut de Tortosa, davant la manca d'espai amb què es trobava. Martí ha afegit que les actuals instal'lacions continuen sent provisionals però que ara no tenen pressió per problemes d'espai i que, fins i tot, tenen la possibilitat de créixer en nombre d'alumnes. De la seva banda, el director de l'institut, que comanda un equip de 46 professors, ha afirmat que amb aquest trasllat "tenim una ciutat més equilibrada des del punt de vista de l'ensenyament", i ha recordat que l'oferta del centre es manté en tres línies d'ESO i dues de Batxillerat.



L'alcalde ha agraït la implicació de tothom per fer possible el trasllat de l'institut per a aquest mateix curs, després de recordar que "estem obrint una nova etapa en l'ensenyament de secundària i batxillerat a Tortosa".



L'Institut de Tortosa disposa de 21 aules, entre les quals un laboratori i una aula tecnològica. La inversió per adaptar i millorar les instal'lacions de l'antic col'legi Betània ha estat d'uns cent mil euros.



L'alliberament de les aules que fins ara ocupava l'Institut de Tortosa a l'Institut de l'Ebre, a Ferreries, permetrà ara unificar i traslladar-hi l'Escola d'Adults.