ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/08/2011
Copagament per a les rendes altes en el Servei d'Ajuda a Domicili

L'Ajuntament de Tortosa introduirà el copagament en el Servei d'Ajuda a Domicili, que afectarà només les rendes més altes a través d'un sistema de càlcul encara per determinar que garanteix que ningú no quedarà exclòs del servei. L'alcalde, Ferran Bel, va avançar aquesta iniciativa el dia que el Ple municipal va aprovar el reglament regulador del Servei d'Ajuda a Domicili, pas previ perquè durant el mes de setembre es porti a aprovació la fórmula de copagament. "Entre aquest servei i el desenvolupament de la Llei de Dependència se'ns ha produït algun desequilibri pressupostari que hem d'intentar corregir d'alguna manera. En qualsevol cas, és evident que s'estan prestant determinats serveis gratuïts que en època de bonança podrien entendre's, però ara no. No té sentit que el Servei d'Ajuda a Domicili sigui gratuït per aquella persona que cobra menys de 1.000 euros al mes i que també ho sigui per a la que n'ingressa 3.000." Ferran Bel ha reiterat que ningú no en quedarà exclòs i que aquesta mesura permetrà que el servei arribi a més gent. L'any 2010, el Servei d'Ajuda a Domicili va tenir un cost de 410.000 euros, un terç del qual va ser assumit per l'Ajuntament i la resta per la Generalitat.



El Ple d'aquest mes d'agost també va fer l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM de l'àmbit del barri de Sant Jaume. Es tracta d'un nou tràmit que permet avançar en el procès perquè l'Ajuntament s'aculli a una nova convocatòria de la Llei de Barris per poder finançar la urbanització d'aquest emblemàtic barri del nucli antic de Tortosa. Cal recordar que l'Ajuntament i l'Incasol han finalitzat recentment els treballs d'enderroc i neteja de la zona més degradada del barri.



En la mateixa sessió plenària es va donar compte de la liquidació de l'any 2010, que dóna un resultat pressupostari ajustat de 1.823.700 euros i un romanent de tresoreria negatiu de 4.197.000 euros. Aquesta diferència, segons ha explicat l'alcalde, ve donada pels nous criteris adoptats per la Intervenció en relació als saldos de dubtós cobrament, que han passat de 1.459.000 a 6.200.000 euros. Així mateix, el Ple també aprovarà el reconeixement extrajudicial de crèdits, que ascendeix a 897.747 euros, dels quals 744.927 euros corresponen a factures amb data 31/12/2010 pendents d'aplicar al pressupost per manca de crèdit adequat i suficient, essent el volum més important el referent a factures de subministrament i també del consorci de residus Rebé.



El Ple també també va aprovar l'actualització dels preus públics de l'Escola Municipal de Música, adaptats a l'IPC.



I, finalment, en l'apartat de mocions, tots els grups municipals, exceptuant PxC, van donar suport a una moció de condemna als atemptats del passat 22 de juliol a Noruega i de solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. La iniciativa, fruit de sengles mocions dels grups municipals del PSC i ICV, reivindica la democràcia en contraposició a la intolerància i a la violència, al temps que denuncia totes les formes de fanatisme, racisme i el rebuig al diferent. El text es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals (CiU, PSC, ERC, ICV i PP) excepte PxC, que hi ha votat en contra.
Poc després de l'atemptat, l'alcalde, Ferran Bel, es va dirigir per carta al cònsol de Noruega a Catalunya per expressar la solidaritat de la ciutat de Tortosa i de la corporació amb el poble noruec.