ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/08/2011
L'Ajuntament posa en servei el nou Casal del barri de Santa Clara

L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat la construcció d'un casal a Santa Clara, un equipament molt reivindicat al barri que inclou també un dispensari mèdic que prestarà servei no només als veïns de Santa Clara sinó a tot el Nucli Antic. La inauguració es va fer en el marc de les festes del barri i va comptar amb la presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, del delegat del Govern, Xavier Pallarès, que va ser el pregoner de la festa, del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, del president de l'Associació de Veïns de Santa Clara, Manolo Cardona, així com d'altres regidors i autoritats acompanyats d'una nodrida representació dels veïns del barri.



L'obra l'ha executat la constructora Güeche sobre un projecte dels arquitectes Julian Gaton i Salvador Vinaixa, amb un pressupost d'adjudicació de 406.445 euros, que s'ha finançat amb càrrec al Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (PINCAT). L'empresa urbanística municipal GUMTSA n'ha fet la gestió.



El nou edifici s'aixeca entre els carrers Nou de Santa Clara i Pujada Santa Clara. Té dues plantes que ocupen una superfície total de 325 m2. La planta baixa s'estructura en dues parts independents, una sala polivalent i l'altra destinada a consultori mèdic i despatx. La planta superior es destina a gimnàs, convenientment equipat amb vestidors i serveis.



L'alcalde, Ferran Bel, ha volgut agrair el "compromís i constància" de l'associació de veïns en el manteniment del barri. "Aquest casal ha de contribuir a què l'associació pugui continuar desenvolupant el seu treball a Santa Clara, que és fonamental per a la seva recuperació." Bel ha recordat que, a més del nou casal, l'Ajuntament està fent altres actuacions complementàries al barri com la plaça nova de Santa Clara, la rehabilitació de l'antiga església de Sant Francesc o la propera urbanització de la Pujada de Sant Francesc. De la seva banda, el president de l'Associació de Veïns de Santa Clara, Manolo Cardona, ha agraït el suport de l'Ajuntament i ha afirmat que "aquest casal ha de servir per estretir lligams al barri entre els diferents col'lectius que hi viuen".