ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/08/2011
L'Ajuntament autoritza els residents del Nucli Antic a accedir amb cotxe fins al seu domicili per zones de vianants

Les persones residents al Nucli Antic de Tortosa que viuen en carrers que s'han convertit en zones per a vianants podran disposar d'una targeta municipal que els permetrà accedir fins al seu domicili amb cotxe per fer tasques de càrrega i descàrrega, però en cap cas podran estacionar. L'Ajuntament ha dividit el Nucli Antic en tres zones. Els veïns hauran de sol'licitar la targeta corresponent a la seva zona, que estarà identificada amb un color diferent. Cada zona tindrà un o més accessos que estaran degudament senyalitzats, permetent l'entrada només als vehicles autoritzats. Per a la resta, l'accés continuarà estant prohibit. Per demanar la targeta el sol'licitant haurà d'estar empadronat a la zona d'influència del Nucli Antic, el vehicle haurà d'estar al seu nom i també domiciliat al barri. Els interessats han de dirigir-se a la Comissaria de la Policia Local.



La zona 1 correspon a l'àmbit d'influència de la Catedral i permetrà la circulació pels carrers Croera, Ciutat, Dr. Ferran, Taules Velles, Oliver, Canvis, Rosa, plaça de la Cinta, Capellans, Carreró Capellans, Portal dels Romeus i Mercè. L'accés a aquest àmbit es farà pel carrer Capellans i Croera. La zona 2 afecta els carrers Gil de Frederic i Sant Antoni, i l'entrada i sortida es farà per la plaça de Montserrat. I, finalment, la zona 3 correspon a l'àmbit d'influència del carrer Sant Blai, podent circular per aquest mateix carrer i la plaça de l'Àngel, Mercaders, Montcada, La Sang, d'en Carbó, Santa Teresa, Dr. Vilà i Pescadors. En aquest cas, l'accés de vehicles es podrà fer pels carrers La Sang, Na Perona i Pescadors.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquesta iniciativa acompanyat dels regidors de Mobilitat, Bea Viñuela, la regidora del Centre i Nucli Antic, Matilde Villarroya, l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, i el president de l'Associació de Veïns Centre Nucli Antic, Josep Baubí. L'alcalde ha afirmat que aquest projecte respon a una inquietud expressada per alguns veïns, que ja s'ha posat en pràctica anteriorment en una zona del barri de Remolins, i que permetrà als residents arribar amb el seu vehicle fins al seu domicili. Les persones amb mobilitat reduïda, ha afegit, també se'n veuran beneficiades. Ferran Bel considera que el volum de vehicles que s'acolliran a aquesta iniciativa no serà molt elevat i que, en qualsevol cas, serà perfectament compatible amb el trànsit de persones. El president de l'Associació de Veïns ha expressat la seva satisfacció per la decisió i ha recordat que les targetes són per accedir al domicili no pas per aparcar.