ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 15/06/2011
Chucho Valdés, Kyle Eastwood i la Bir Band Terres de l'Ebre, principals novetats de la XVIII Mostra de Jazz de Tortosa

El cinema serà el protagonista enguany de la XVIII Mostra de Jazz de Tortosa, que tindrà com a principals estrelles al guanyador d'un premi Grammy Chucho Valdés, al compositor Kyle Eastwood, fill del cineasta i autor de la banda sonora d'alguna de les seves pel'lícules, i també el concert de la Bir Band de les Terres de l'Ebre, formada per músics de les nostres comarques. El director de la Mostra, Xavier Bertomeu, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i del nou regidor de Cultura, Joaquim del Pino, ha presentat aquest matí els detalls de la nova edició.



Trenta-un actes, vint-i-sis actuacions musicals, tres concerts de pagament i dues exposicions. Aquestes són algunes de les xifres de la Mostra de Jazz que comença el proper dilluns 27 de juny i s'allarga fins al diumenge 3 de juliol. L'estrella d'aquesta edició és l'actuació de Chucho Valdés & Afro Cuban Messengers, que es farà divendres 1 de juliol al Teatre Auditori Felip Pedrell. L'endemà dissabte, també al Teatre Auditori intervindrà Kyle Eastwood, un dels compositors més prolífics del jazz dins del cinema, que ha participat en les bandes sonores de films com Bird, Mystic River o Million Dolar Baby. El tercer concert és de gent del territori, els que conformen la Bir Band de les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc el dijous 30 de juny també al Teatre Auditori.



La programació d'enguany es completa amb les actuacions de Gil Kiffen, Benjamin Leon Trio, Cor Flumine i els seleccionats de la V edició de l'espai del Jazz Jove dels Països Catalans, una plataforma de promoció de nous solistes o grups de jazz del territori de parla catalana.



La Mostra de Jazz viurà una nova edició de la Mostra de Cuina Cajún, la vuitena, on diversos establiments adherits a l'associació Plat i Got tornaran a fusionar cuina ebrenca i cuina cajún.



També hi haurà dues exposicions, com a activitats complementàries a la Mostra: la tradicional sobre els cartells de la Mostra de Jazz, que es podrà veure al bar Sport, i El Somni de Louis, amb il'lustracions inspirades en el llibre "An american exodus", que estarà instal'lada al restaurant La Caseta del Formatge.