ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/06/2011
L'alcalde dissenya un equip amb 5 grans àrees dedicades al Territori, Persones, Promoció, Serveis Centrals i Espai Públic

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquesta tarda el nou cartipàs per al proper mandat municipal. La principal novetat del nou equip de govern és que s'ha dissenyat a partir de la nova organització municipal duta a terme en el mandat anterior que configura l'administració municipal en cinc grans àrees de gestió que estaran dirigides per un tinent d'alcalde que tindrà com a responsabilitat, a més de la seva pròpia regidoria, coordinar les regidories que depenen de cada àrea.



L'àrea de Serveis al Territori estarà dirigida per Meritxell Roigé i inclourà Urbanisme i Obres Públiques (Patrimoni). Serveis a les Persones, amb Anna Algueró al capdavant, coordinarà les regidories d'Acció Social (Sanitat), Ensenyament i Universitats, Cultura, Joventut, SAC i Activitats Reglades i Esports. Promoció de la Ciutat, amb Emili Lehmann com a coordinador, inclourà Promoció Econòmica, Comerç, Fires, Festes, Turisme i Agermanaments. L'àrea de Serveis Centrals estarà dirigida per Matilde Villarroya, i tindrà sota la seva responsabilitat Hisenda, Personal i Noves Tecnologies. I finalment, una cinquena àrea dedicada a l'Espai Públic estarà coordinada per Domingo Tomàs i tindrà responsabilitat sobre Serveis, Seguretat (Policia i Protecció Civil) i Medi Ambient i Mobilitat.



Les tinences d'alcaldia queden distribuïdes així: Meritxell Roigé (1a), Anna Algueró (2a), Pere Panisello (3a), Emili Lehmann (4a), Domingo Tomàs (5a), Rosa Cid (6a) i Matilde Villarroya (7a).



Les regidories queden configurades de la següent manera: Meritxell Roigé (Urbanisme i Obres Públiques), Anna Algueró (Acció Social), Pere Panisello (Esports), Emili Lehmann (Promoció Econòmica, Comerç i Fires), Domingo Tomàs (Serveis i Festes), Rosa Cid (SAC i Activitats Reglades, Ensenyament i Universitats), Matilde Villarroya (Hisenda, Personal i Noves Tecnologies), Joaquín del Pino (Cultura), Esther Vidal (Seguretat), Alfredo Ferré (Turisme i Joventut) i Beatriz Viñuela (Medi Ambient i Mobilitat).



L'alcalde ha informat també de la distribució dels regidors de barri, iniciativa implantada durant l'anterior mandat que té continuïtat. El regidor de Ferreries tornarà a ser Emili Lehmann, el Temple passa a Beatriz Viñuela, el regidor de Remolins serà Domingo Tomàs, el del barri de Sant Llàtzer passa a ser Alfredo Ferré, Joaquín del Pino serà regidor del Rastre, Matilde Villarroya continua al Centre i Nucli Antic, Anna Algueró es manté també com a regidora de Santa Clara, Esther Vidal ho serà del Grup El Temple, Rosa Cid continua a Sant Josep de la Muntanya i Meritxell Roigé de la Simpàtica.



L'alcalde ha detacat com a principals novetats del cartipàs la nova organització en àrees, que ja estava en funcionament des del punt de vista tècnic però no del polític, i el fet que Meritxell Roigé passa a ser 1a tinent d'alcalde. També, d'acord amb la voluntat expressada en campanya electoral, s'ha donat un pes específic a la regidoria de Turisme, al capdavant de la qual s'hi ha posat l'economista Alfredo Ferré. Malgrat la important renovació de regidors al nou equip de govern, amb cinc de nous, l'alcalde ha manifestat que l'objectiu és donar continuïtat al projecte posat en marxa fa quatre anys. "Ens hem de centrar en els reptes de futur, sense perdre de vista que els moments són complicats i que hem de continuar apostant per la proximitat al carrer i per resoldre els problemes del dia a dia de la gent", ha dit Ferran Bel.