ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 27/05/2011
La XVI Festa del Renaixement escalfa motors amb la presentació del cartell

A dos mesos de l'inici d'una nova edició de la Festa del Renaixement, l'Ajuntament de Tortosa ha presentat el cartell promocional en un acte a la nova escalinata de la Catedral, al carrer Croera, un dels espais que s'incorporen com a escenari dels actes de la Festa. El cartell és una recreació de diferents personatges que representen els col'lectius que donen vida a la Festa del Renaixement.



El cartell és una producció de l'estudi creatiu Biloqui. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, del regidor de Festes, Jordi Foqué, i del director de la Festa, Domingo Tomàs. Folqué ha aprofitat aquest acte per fer balanç i acomiadar-se abans de la constitució de la nova corporació municipal sorgida de les eleccions de diumenge passat.



Entre els reptes que s'ha marcat l'Ajuntament per a la propera edició, ha explicat l'alcalde, hi ha donar una major amplitud a la Festa incorporant nous espais i consolidant els mercats d'època, així com treballar per la internacionalització d'un dels esdeveniments que més i millor projecta la nostra ciutat cap a l'exterior. Entre els espais recuperats, que en l'edició passada estaven en obres, hi ha el carrer del Vall, les noves escales de la Catedral -que serviran d'amfiteatre on es farà una representació de petit format, o la plaça que s'està construint en un nivell superior a la de l'Absis, en el marc de la urbanització integral del barri del Castell. Per contra, les places Mossèn Sol o de Sant Joan estaran en obres i no podran disposar-se.



Més enllà de les primeres pistes del programa i dels espais on es desenvoluparà la XVI Festa del Renaixement, avui es pretenia escalfar motors a dos mesos vista amb el nou cartell i fent una crida a la participació. Encara referint-se al cartell, Domingo Tomàs ha dit que representa "els col'lectius que piquen fort perquè la Festa tiri endavant i esdevingui, un any més, referent a tot el país". Malgrat que en les properes setmanes es presentarà el programa definitiu, Tomàs ha avançat que en la propera edició es podran veure més de 60 espectacles diferents, amb grups propis i també d'altres països com França, Txèquia o Portugal.



Jordi Folqué ha aprofitat la seva intervenció per agrair la confiança de l'alcalde, en aquests últims quatre anys, el treball del director de la Festa i de l'equip de Festes, així com el suport dels patrocinadors. Qui ha estat el regidor de Festes durant el mandat que és a punt d'acabar ha destacat la consolidació de la Festa del Renaixement com a eina de promoció de primer nivell, que ha pogut mantenir i incrementar la qualitat malgrat la necessària contenció pressupostària que s'ha hagut d'aplicar.