ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 15/03/2011
El Programa Thao aposta enguany per fomentar el consum de peix i marisc entre els més menuts

El programa Thao-Salut Infantil Ciutat de Tortosa treballa per la prevenció de l'obesitat infantil amb la finalitat d'implantar estils de vida saludables a través de l'alimentació i l'activitat física. La campanya d'enguany es centra en el consum de peix i marisc, amb la intenció de fomentar que els nens i nenes en consumeixin de 3 a 4 racions setmanals, tal i com recomana el Comitè de Nutrició de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP).



La nova temporada arrenca sota el lema "Blub, blub, blub? Submergeix-te en un mar de salut!" i comptarà amb la participació de 300.000 xiquets i xiquetes d'arreu del país, amb edats compreses entre els 6 i 12 anys. Per tal de fomentar aquest hàbit de consum, el Programa Thao facilitarà activitats i eines pedagògiques per als menuts i les seves famílies.



El Programa ha fet arribar als pares i mares uns díptics informatius amb consells pràctics sobre el consum d'aquest tipus de productes, ja siguin frescos, congelats o en conserva. Un dels consells indicats és no desistir en els intents en el cas que els nens rebutgin el peix, també aconsella que tots els membres de la família s'asseguin junts a taula a l'hora dels àpats, argumentant que la imitació dels pares és fonamental perquè els nens acceptin el menjar.



Està demostrat que els beneficis del consum habitual de peix i marisc són imprescindibles per al desenvolupament del cervell i el bon funcionament cardiovascular. El Programa divulga aquestes dades, donant a conèixer que els productes del mar aporten proteïnes d'excel'lent qualitat, minerals com el iode o el ferro àcids omega-3 i vitamines, sobretot la D, fonamental per a la salut dels ossos.



La participació i mobilització de diferents agents locals, departaments i col'laboradors ha estat essencial per al bon funcionament de la iniciativa. L'Ajuntament de Tortosa, el Departament d'Ensenyament, diferents escoles, la societat municipal Tortosasport i diversos professionals de la salut, com dietistes, nutricionistes, pediatres i infermers/es són part responsable del bon funcionament del Programa.



Des del curs anterior es realitzen una sèrie de campanyes on hi participen xiquets i xiquetes dels centres d'educació primària de la ciutat de Tortosa, on hi tenen lloc activitats a nivell local amb l'objectiu de modificar de forma duradora l'entorn alimentari dels infants i les seves famílies. Aquest curs l'activitat continua amb noves activitats als centres i a la ciutat.



Thao continua amb la realització de l'estudi antropomètric (pes, talla i perímetre de cintura) i enquesta d'hàbits alimentaris i d'activitat física dels menuts de la ciutat de Tortosa. Al llarg d'aquest curs es presentaran les dades obtingudes de l'estudi a nivell estatal del curs 2009-2010 i els resultats detallats de l'estudi a la capital del Baix Ebre.