ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 10/03/2011
L'Ajuntament presenta la nova seu municipal d'Acció Social

Els serveis municipals d'Acció Social han canviat la seva seu i des de fa unes setmanes es presten a l'edifici que antígament va acollir la Comissaria de la Policia Nacional, al carrer Enric Bayerri. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Acció Social, Anna Algueró, han presentat les noves dependències, que suposen un millora molt important en l'atenció als usuaris i en les condicions de treball del personal.



Algueró ha aprofitat per donar algunes xifres que constaten l'increment de la pressió assistencial, amb 4.324 expedients oberts a data d'avui i un ritme de creixement de 800 expedients nous cada any. L'Ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes, el proper dissabte 5 de març al matí, perquè la ciutadania pugui conèixer el nou equipament municipal.



La nova seu municipal d'Acció Social és fruit dels treballs de rehabilitació integral que l'Escola Taller Coll de l'Alba va fer a l'antiga comissaria. Una actuació posterior ha permès fer accessible l'edifici, amb la instal'lació d'un ascensor, i climatitzar tot l'edifici. Les instal'lacions resultants inclouen 11 despatxos, sala d'espera, sala de reunions, dependències per al personal administratiu i l'arxiu, que s'ubica en els antics calabossos. Una de les millores més importants, segons ha destacat l'alcalde, és que l'atenció als usuaris es fa ara "en unes condicions dignes, de manera personalitzada i amb la discreció que requereix aquest servei".



La regidora d'Acció Social ha explicat que la seva àrea gestiona actualment 4.324 expedients corresponents, una xifra que no ha parat de crèixer en els últims anys. Si l'any 2008 es van afegir 600 nous expedients, l'any següent es va veure incrementada en 800 nous casos, igual que el 2010. En el que portem de 2011 ja hi ha 105 nous expedients oberts. Pel que fa a l'atenció domiciliària a la dependència actualment hi ha 190 usuaris amb un volum de treball equivalent a 25.000 hores. El Servei de Telassistència, un altre dels serveis de l'àrea, compta amb 114 usuaris, la majoria dels quals són dones. Algueró ha valorat l'important increment dels serveis que es presten i el creixent nombre d'expedients oberts, i ho ha justificat per la presència cada vegada més gran de molts nuclis familiars amb dificultats.



Des de les noves dependències de serveis socials es presten els serveis bàsics d'atenció social, es fa la gestió de les prestacions derivades del programa d'atenció a les persones en situació de dependència, d'atenció domiciliària (teleassistència i ajuda a domicili), el transport adaptat, els serveis de menjador social i casa d'acollida, el consell municipal de la Gent Gran i les polítiques de dones. A través del servei d'Acció Municipal municipal també es gestiona el Centre Obert Sant Francesc, el programa La Brúixola, el Punt de Trobada, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el taller ocupacional del programa d'atenció a les drogodependències, el Centre de Formació Ocupacional, el programa Treball als Barris i els plans d'ocupació.