ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 10/03/2011
L'Ajuntament ha destinat més de 5 milions a equipaments esportius

En els últims quatre anys, l'Ajuntament de Tortosa ha destinat 4.865.000 euros a construir nous equipaments esportius a la ciutat i més de 222.000 euros a mantenir i millorar els existents. La xifra resultant ascendeix a 5.087.000 euros, la major inversió feta en mai a Tortosa en l'àmbit de l'esport. Aquestes són dades que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va donar en la conferència "L'esport a Tortosa, 2007-2011".



Entre els nous equipaments destaca el recentment estrenat Pavelló d'esports, al barri del Temple, l'Àrea Ciclista de Vinallop, el rocòdrom municipal, la pista d'atletisme i nou camp de futbol de gespa artificial, els nous vestidors de Bítem i Campredó o el nou skateparc. Aquí no s'inclou el nou complex aquàtic, pressupostat en 9 milions d'euros, i que en poques setmanes iniciarà les obres.



L'alcalde va pronunciar una conferència divendres passat a la Cambra de Comerç de Tortosa, acompanyat del regidor d'Esports, Pere Panisello, i del gerent de Tortosasport, Xavier Nadal, i davant d'un auditori força nombrós on el món esportiu hi va estar representat amb membres dels clubs i entitats de la ciutat. Ferran Bel va començar recordant una conferència semblant feta al mateix lloc ara fa 4 anys per presentar un llistat de compromisos, una part molt important dels quals ja s'han acomplert.



La conferència va començar amb el passi d'un video que resumia d'una manera molt clara el canvi que ha viscut la ciutat de Tortosa en l'àmbit esportiu durant aquest mandat, mostrant les noves instal'lacions i també el deficient estat en què es trobaven bona part de les existents, com el Pavelló poliesportiu de Ferreries, la zona esportiva dels Reguers o l'antiga pista d'atletisme, i les millores que s'hi han fet durant aquests últims quatre anys.



L'alcalde va recordar que l'esport ha estat un dels eixos prioritaris de l'acció de govern durant el mandat que ara expira i que el Pla d'Actuació Municipal (PAM) el va incorporar amb un paquet important d'inversions i millores. Unes inversions que s'han planificat i executat d'una manera "transversal, pensant en els pobles i en els barris de la ciutat, amb l'objectiu de reequilibrar esportivament Tortosa". Una de les primeres accions en l'àmbit esportiu va ser la conversió del Patronat Municipal d'Esports en la societat municipal Tortosasport, S.L., que ha permès agilitzar la gestió de l'esport a la ciutat.



Pel que fa a les actuacions fetes, l'alcalde les va voler detallar per ordre d'execució: pista de parquet desmuntable al Pavelló Firal, un Skateparc, un camp de futbol auxiliar i una pista d'atletisme d'entrenament, vestidors a Campredó i a Bítem, pista multiesportiva al parc municipal, circuit de salut al mateix parc, cobertura de la pista de Vinallop i nous vestidors, sala d'spinning al pavelló de Ferreries, rocòdrom municipal, Pavelló d'esports i Àrea Ciclista de Vinallop. Actualment estan en marxa les obres de construcció de les noves instal'lacions esportives de l'EMD de Jesús, que inclouen una piscina d'estiu, i la base nàutica i camp de regates al riu Ebre. En breu començarà la major inversió que s'ha fet mai a Tortosa en el terreny esportiu: el nou complex aquàtic municipal, que inclou també un edifici d'oficines i un aparcament soterrat a la plaça Joaquim Bau.



Quant al manteniment i millora, l'alcalde ha tingut interès a destacar les actuacions realitzades amb el nou Centre municipal de fisioteràpia, les millores fetes a la zona esportiva de Ferreries, la renovació de vestidors al Pavelló poliesportiu de Ferreries, l'actuació a la tribuna del camp de futbol i les millores en la piscina coberta i a la zona esportiva dels Reguers.



Al marge de les noves instal'lacions, la conferència també va abordar les activitats que s'han fet a Tortosa durant els últims quatre anys, entre les quals destaquen els més de setanta actes de Tortosa Ciutat del Bàsquet Català 2010, la celebració del Dia de les Seleccions Catalanes o la recuperació d'esdeveniments com la Milla Urbana.