ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 02/03/2011
L'alcalde de Tortosa valora molt positivament l'obertura d'un nou Mercadona als portals de ciutat

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet una valoració molt positiva de l'inici de les obres de construcció d'un nou supermercat de la cadena Mercadona, que suposa una inversió en obra de 2 milions d'euros i la creació en un primer moment de 30 nous llocs de treball. El supermercat es construeix al Portal de Ciutat Centre, al costat de l'autovia C-42 de Tortosa a l'Aldea, i molt a prop del Centre d'Acollida Turística (CAT) que l'Ajuntament va inaugurar dissabte passat. La nova obertura de Mercadona arriba una vegada finalitzats els treballs d'urbanització de tota aquesta nova zona de creixement de la ciutat, els portals, pels quals l'equip de govern va apostar amb l'objectiu d'atreure noves implantacions empresarials com la que aquesta cadena d'alimentació acaba d'anunciar.



L'alcalde ha explicat que el desenvolupament dels portals de ciutat Nord i Centre, així com l'ampliació de la trama urbana consolidada, era una assignatura pendent de Tortosa que, tal i com s'ha demostrat, suposarà la creació d'un nou pol d'atracció empresarial reforçant la capitalitat comercial de la nostra ciutat a nivell nacional. "L'arribada d'un nou concepte de supermercat als portals s'afegeix a l'obertura fa mesos d'un McDonald's i estic convençut que en els properes setmanes aquestes implantacions es reforçaran i s'ampliarà l'oferta actual." Ferran Bel ha destacat la generació de nous llocs de treball que porten associades aquestes implantacions empresarials.



El nou supermercat, que té previst obrir portes el proper mes de setembre, compta amb una superfície de venda de 1.600 m2 i un aparcament amb 200 places, tot inclòs en una parcel'la de 10.007 m2. Així mateix, comptarà amb totes les característiques d'un innovador format comercial que Mercadona anomena la 'Botiga per ambients". Es tracta d'un nou concepte de supermercat, segons han explicat els responsables de l'empresa, que permet optimitzar al màxim l'acte de compra gràcies a una millor distribució de l'espai, al disseny exclusiu de les seccions i a la dotació de més espai perquè el client pugui accedir còmodament als productes. Per altra banda, aquest model de botigues també és més sostenible des d'un punt de vista mediambiental, ja que incorpora un seguit de mesures que redueixen fins a un 20% el consum energètic de les instal'lacions. Entre les singularitats del nou equipament comercial també hi ha una sala de formació per a la plantilla.



Mercadona té actualment 152 botigues a Catalunya i un Centre Logístic a Sant Sadurní d'Anoia. Tortosa ja compta actualment amb un Mercadona al barri de Ferreries, que l'empresa té previst mantenir i millorar. La plantilla de la companyia a Catalunya ascendeix a 8.555 persones, totes amb contracte indefinit.