ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/02/2011
Els pobles de Bítem i Campredó es constitueixen en Entitat Municipal Descentralitzada (EMD)

Bítem i Campredó s'han constituït avui en Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) culminant un procés que es va iniciar l'any 2007, a començaments del mandat municipal que està a punt d'acabar. Les dues noves EMD s'afegeixen a la del poble de Jesús, creada fa setze anys, i configura un model de ciutat singular basat en la descentralització que, tal i com han coincidit a assenyalar la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, pot servir de referència a altres municipis de Catalunya. Campredó ha estat la primera EMD a constituir-se i Joan Sanahuja el primer alcalde-president, gràcies als vots dels sis representants de CiU front al tres del PSC. A Bítem, el fins ara alcalde pedani, Josep Cugat, ha estat escollit alcalde-president de l'EMD amb els vots favorables dels cinc representants de CiU davant dels quatre del PSC, que han optat per la candidata socialista. La jornada institucional que s'ha viscut avui al municipi de Tortosa, amb la presència d'una destacada representació d'autoritats, encapçalada per la vicepresidenta del Govern i per l'alcalde de Tortosa, així com del teixit associatiu i de nombrosos veïns de Bítem i de Campredó que no s'han volgut perdre l'esdeveniment, marca l'inici d'una nota etapa a la ciutat i als dos pobles.



A les dotze del migdia s'ha iniciat l'acte de constitució de l'EMD de Campredó, amb un primer parlament de salutació de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha aprofitat per repassar tot el procés administratiu iniciat el gener de 2008 amb la constitució de les comissions mixtes per a la creació de les EMD, l'aprovació per part del Ple (setembre de 2009), la celebració dels referèndums per validar les EMD (novembre de 2009), l'aprovació per part del Departament de Governació (setembre de 2010) i el nomenament, per part de la vicepresidenta del Govern, dels representants polítics de les dues EMD. L'alcalde ha aprofitat per fer un reconeixement especial a Joan Sanahuja i ha recordat que amb l'EMD, la població podrà escollir directament el seu alcalde-president. "Ara el futur de Campredó està en mans de la seva gent."



L'acte ha continuat amb els parlaments dels portaveus del PSC, Manel Alvarez, que ha destacat la major capacitat d'autogestió que tindrà a partir d'ara Campredó, i de Manel Sanahuja (CiU), que s'ha mostrat convençut que el poble avui escriu una de les pàgines més importants de la seva història.



El nou alcalde de la comissió gestora de l'EMD de Campredó, Joan Sanahuja, ha tingut paraules d'agraïment cap als alcaldes pedanis i membres de la pedania que l'han precedit, i ha afirmat que "s'obren moltes expectatives que hem d'assumir amb il'lusió i coratge". "Les noves competències que assumim són l'horitzó a consolidar", ha afegit Sanahuja, per acabar concloent que "aquí hi cabem tots".



Finalment, la vicepresidenta del Govern ha fet una valoració molt positiva de la constitució de les dues EMD i ha volgut reconèixer especialment el capteniment de l'alcalde de Tortosa, a qui ha volgut agrair que hagi "liderat un procés participatiu i molt exitós".



A la tarda ha estat el torn del poble de Bítem. El nou alcalde, Josep Cugat, s'ha adreçat als presents per afirmar que des d'avui el poble "ja té un full de ruta; la velocitat la marcarem amb el nostre treball i dedicació". Cugat també ha elogiat la tasca desenvolupada pels seus antecessors a la pedania. Prèviament han pres la paraula els dos portaveus. Lourdes Domènech (CiU) ha dit que "el nostre és un projecte col'lectiu carregat d'il'lusió, esperança i optimisme", mentre que Teresa Castellà (PSC) ha destacat que la consecució de l'EMD suposa "assolir una autonomia desitjada per tots, que ens ha de permetre treballar pel nostre poble i pel bé de la gent que hi vivim".



L'alcalde de Tortosa, igual que ho ha fet al matí a Campredó, ha repassat el procés de creació de l'EMD de Bítem afirmant que també en aquest cas "no ha estat un projecte de pocs sinó una demanda de tot el poble". Bel h