ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/02/2011
La rehabilitació del nucli antic entra en la recta final

Les obres de rehabilitació del centre històric de la ciutat, incloses en el Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), encaren la recta final amb un 99 per cent de les actuacions finalitzades o en execució. En aquests moments hi ha un 71,03 per cent d'obra finalitzada (13,4 milions d'euros), un 27,85 % d'obres en marxa (5,2 milions) i queda pendent d'iniciar un 1,12 % (211.647 euros). La inversió total del PINCAT és de 18.897.092 euros, que es finança al 50 % entre la Generalitat i l'Ajuntament de Tortosa.



La Comissió de Seguiment del PINCAT s'ha reunit recentment per donar compte de l'evolució de les obres. L'alcalde, Ferran Bel, el delegat del Govern de la Generalitat, Xavier Pallarès, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, han explicat en quin punt es troba la rehabilitació del nucli antic de Tortosa en aquest darrer any de vigència del PINCAT.



Entre les obres actualment en marxa hi ha la urbanització dels carrers Canvis i del Vall, la urbanització del barri del Castell, la plaça Nova de Santa Clara, la rehabilitació de l'Església de Sant Antoni per esdevenir Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, el Casal de Santa Clara, i la plaça de Sant Tomàs. En breu s'iniciaran les obres dels carrers Sant Francesc, Progrés, Replà i plaça de Sant Joan, i plaça Nova del Garrofer, així com la rehabilitació del Centre Obert Sant Francesc. Pel que fa a les actuacions encara pendents d'iniciar, resta l'enllumenat al barri de Santa Clara.



Així mateix, l'alcalde de Tortosa ha anunciat en el decurs de la reunió d'avui que la convocatòria d'enguany dels ajuts per a la rehabilitació d'edificis al Nucli Antic sortiria al febrer, tot i que aquesta vegada les sol'licituts podran ser presentades fins al mes de juny.