ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/01/2011
El Ple aprova una moció de CiU perquè els ajuntaments puguin emetre informes vinculants en tràmits d'arrelament
La sessió plenària també aprova una iniciativa del grup d'ERC de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística a l'escola

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui en sessió plenària una moció del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) que reclama al govern de l'Estat un major protagonisme dels municipis en l'aprovació de l'arrelament o del reagrupament per a persones estrangeres. El text aprovat demana, en concret, que el nou Reglament de desenvolupament de la Llei d'Estrangeria "estableixi en els casos dels tràmits d'arrelament o reagrupament la necessitat d'un informe emès per l'Ajuntament de residència". Per tal de poder redactar aquest informe, l'Ajuntament haurà de poder "consultar totes les dades disponibles en els propis serveis municipals", i "en cas que es comprovi que el sol'licitant hagi estat sancionat per infraccions de les ordenances municipals de convivència i civisme, es pugui emetre un informe negatiu atenent al principi de proporcionalitat". La moció ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups de CiU, PSC, ERC, PP i l'abstenció d'ICV.



En la mateixa sessió plenària s'ha aprovat una moció presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de rebuig a la recent sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística a l'escola. El text aprovat afirma que la resolució "representa una greu amenaça al sistema d'immersió lingüística" actual, el qual "ha portat resultats positius en l'educació del nostre país, donant lloc a un sistema educatiu que en cap cas ignora el coneixement del castellà". La moció conclou reclamant unitat a les forces polítiques i a la societat catalana "enfront l'enèsim atac a la llengua, cultura i societat catalana". Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport dels grups de CiU, PSC, ERC, ICV i el vot en contra del PP.