ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/12/2010
Adjudicades les obres del complex d'aigües i els aparcaments de les places J.Bau i Mossèn Sol

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat l'adjudicació de les obres de construcció d'un nou complex d'aigües i esportiu i d'un aparcament soterrat a la plaça Joaquim Bau vinculat al mateix equipament esportiu. Aquest és un dels projectes més emblemàtic de l'equip de govern municipal i un dels compromisos més importants que va assumir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, quan va prendre possessió. En la mateixa sessió plenària s'ha adjudicat també la construcció i concessió d'un aparcament soterrat a la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre, que completa el mapa d'estacionaments impulsat durant aquest mandat i que conduirà a la creació, quan estiguin tots finalitzats, de més de 1.200 noves places d'aparcament.



Les dues adjudicacions s'han fet a Quator Infraestructuras y Concesiones, S.L., una empresa de capital català formada per cinc empreses del nostre país.



Quant a la nova piscina, complex d'aigües i esportiu, l'acord adoptat representa l'adjudicació provisional a Quator del contracte per a la constitució d'un dret de superfície per a la construcció d'una piscina i un edifici d'oficines annnex, i el seu arrendament a l'Ajuntament, així com la construcció i explotació, mitjançant concessió, d'una aparcament soterrat a la plaça Joaquim Bau, incloent també la urbanització d'aquesta plaça. El termini de durada del dret de superfície serà de 27 anys i 6 mesos, dels quals 2 anys i 6 mesos corresponen al període de construcció i 25 anys al període d'explotació en arrendament a l'Ajuntament. L'empresa constructora percebrà anualment (valor inicial) 1.274.000 euros en concepte de lloguer de la piscina municipal i de l'edifici d'oficines. Quant a l'aparcament, l'Ajuntament percebrà un cànon anual de 42.050 euros i la concessió és a 40 anys.



Pel que fa l'aparcament de la plaça Mossèn Sol, el Ple ha aprovat adjudicar la construcció i explotació d'un aparcament soterrat de 3 plantes, així com la urbanització de la plaça. El mateix contracte inclou també la concessió de la gestió del servei públic d'aparcament en superfície en temps limitat (zona blava). En els dos casos la concessió es fa per 25 anys. L'Ajuntament ingressarà anualment 302.000 euros en concepte de cànon. Les obres de construcció del pàrquing tenen una durada prevista de 13 mesos.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, han destacat la importància dels projectes que ha validat el Ple municipal. En l'àmbit esportiu, perquè el nou complex d'aigües i esportiu marcarà un abans i un després a la ciutat. I quant als aparcaments, perquè posarà fi al dèficit històric de places d'aparcament soterrat al municipi.