ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 16/12/2010
La Cavalcada de "Les Mil i Una Meravelles"

L'Ajuntament de Tortosa manté l'aposta per una Cavalcada de Reis potent, capaç de congregrar milers de persones de Tortosa i d'arreu de les Terres de l'Ebre, tal i com s'ha fet en les tres edicions anteriors. Un equip format per més de 500 persones, 18 elements -6 carrosses, 7 estructures mòbils i 5 conjunts de vehicles, i 2.000 quilos de caramels per repartir són les grans xifres d'una cavalcada que enguany està dedicada als misteris d'orient i a la màgia de les mil i una nits.



De fet, la Cavalcada de Tortosa 2011 duu com a lema "La nit de les mil i una meravelles" i estarà protagonitzada, a banda dels tres Reis d'Orient, per una gran llàntia i la comitiva del Príncep Alí, així com el Mercat d'Àgrava, amb encantadors de serps i tiradors de foc, una catifa voladora, els emissaris reials i altres sorpreses. L'itinerari de la Cavalcada serà essencialment el mateix de les últimes edicions, amb arribada pel riu Ebre i desembarc a la platja fluvial de Ferreries (18.00). Enguany, a l'església del Roser es farà una breu aturada per fer una adoració a un nou pessebre. La comitiva creuarà el pont de l'Estat fins arribar a l'Ajuntament, on els reis seran rebuts per l'alcalde de Tortosa i la resta d'autoritats i se'ls lliurarà les claus de la ciutat (19.00). Seguidament, el rei Melcior s'adreçara als xiquets i xiquetes des del balcó de l'Ajuntament. En acabar (19.15) començarà la Cavalcada de Reis sortint cap a l'avinguda Generalitat fins arribar al carrer Rosselló, on accediran al passeig central del parc municipal per acabar amb el lliurament de regals.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Festes, Jordi Folqué, i del director de la Cavalcada, Domingo Tomàs, han presentat els detalls de la Cavalcada 2011 i el cartell, que ha dissenyat Joan Carles Prats.



L'alcalde ha fet una crida a la participació de la població en la nit més màgica de l'any i ha convidat la ciutadania de Tortosa i també la de les Terres de l'Ebre a veure la Cavalcada de Reis. Ferran Bel ha agraït la implicació de l'organització, dels voluntaris, de les colles de cultura popular i dels patrocinadors per fer possible una activitat que "és beneficiosa per a tothom i millora la projecció de la ciutat". De la seva banda, el director de la Cavalcada ha destacat que aquest és un acte de ciutat plenament consolidat i ha recordat que malgrat la seva magnitud i el volum de gent que hi ha involucrada, el cost s'ha anat reduïnt d'any en any.



El diumenge 2 de gener, a partir de les 18 hores i en el marc del Nadal Jove, els patges reials recolliran les cartes als Reis. Una hora abans ho faran a l'Hospital Verge de la Cinta.