ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 15/12/2010
La Biblioteca Marcel'lí Domingo rep el prestigiós Premi Maria Moliner 2010 que atorga el Ministeri de Cultura
La BMD ha estat guardonada amb el projecte d'animació a la lectura "Sumem veus: lectura sense barreres"

El Ministeri de Cultura, en col'laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Fundación Coca-Cola Juan Manuel Sáinz de Vicuña, ha concedit el XIII Premi Maria Moliner 2010 d'animació a la lectura a la Biblioteca Marcel'lí Domingo (BMD) de Tortosa amb el projecte "Sumem veus: lectura sense barreres", en la categoria de municipis d'entre 20.001 y 50.000 habitants.



El concurs té per objectiu reconèixer aquelles biblioteques que impulsin un projecte únic que inclogui les accions d'animació a la lectura, l'eficiència i tasca bibliotecària, la integració social en la seva comunitat, així com l'ús de les noves tecnologies. Per determinar quins són els millors projectes es valora l'eficiència en l'administració dels recursos de la biblioteca, l'esforç realitzat per aquesta en funció dels seus recursos, els projectes d'extensió bibliotecària, la col'laboració amb centres educatius i altres entitats amb els diferents agents culturals dels municipis, els projectes que fomentin la convivència intercultural, així com el desenvolupament tecnològic.



Dels projectes presentats se n'han seleccionat 414 que rebran un lot bibliogràfic de 200 llibres. Entre aquests hi ha els tres premiats en diferents categories, que rebran a més un premi en metàl'lic de 12.000 euros cadascun.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Cultura, Joan Caballol, han fet una valoració molt positiva del premi, n'han destacat el prestigi i han coincidir a destacar que és un reconeixement al treball que està duent a terme l'equip de la Biblioteca, dirigida per Irene Prades, així com l'equip de voluntaris que hi estan implicats.