ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/10/2010
L'Ajuntament treu a concurs l'aparcament de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió plenària l'expedient de contractació per la concessió del contracte de gestió del servei públic de l'aparcament soterrat a la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre, i de l'estacionament en superfície de temps limitat, el que coneixem com a zona blava. En el mateix Ple s'ha pres en consideració l'estudi de viabilitat de l'aparcament soterrat i s'ha fet l'aprovació inicial del seu projecte bàsic d'urbanització. El nou aparcament és un compromís de l'actual equip de govern, explicitat al Pla d'Actuació Municipal (2007-2011), i una ferma aposta per la creació de noves places d'estacionament al nucli antic de la ciutat, han recordat en roda de premsa l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé.



El projecte de nou aparcament soterrat a la plaça Mossèn Sol tindrà tres plantes amb 216 places en total, un 70 per cent de les quals serà en règim de rotació i la resta de venda o lloguer. La concessió serà a 25 anys. El cost previst és de 4.437.242 euros i el termini d'execució s'estima en 13 mesos. L'empresa que construeixi el nou aparcament haurà també d'urbanitzar la plaça Mossèn Sol i integrar el tram de muralla que es va localitzar al subsòl. Aquesta troballa arqueològica, ha explicat l'alcalde, afegeix un plus de complexitat a l'obra.



Vinculat al projecte de nou aparcament, l'Ajuntament ha tret a concurs l'explotació de la gestió de la zona blava. El Pla de Mobilitat, encarregat per l'Ajuntament a una consultoria externa, aconsellava l'ampliació d'aparcaments en una zona força àmplia de la ciutat, però l'equip de govern ho ha limitat a quatre punts molt concrets: un tram del carrer Ronda Docs (el més proper a l'avinguda Generalitat), l'avinguda Lleida (un tram en direcció al Club de Rem), l'entorn de l'estació del ferrocarril, i el carrer Ronda Docs i l'avinguda Generalitat entre aquest carrer i el pont del tren. Amb la nova planificació, a Tortosa hi haurà 746 places, un centenar més de les que hi havia fins fa poc a la ciutat, ja i que l'Ajuntament n'ha anat suprimint algunes fruit d'obres realitzades en els últims mesos, com al carrer Bisbe Aznar, la plaça Barcelona, o la creació de noves zones de càrrega i descàrrega. La regidora d'Urbanisme ha explicat que el contracte de la zona blava estava ja vençut i que s'ha volgut vincular al contracte de l'aparcament de Mossèn Sol per fer encara més viable l'explotació d'aquesta infrastructura.



Ferran Bel ha recordat que en 24 anys Tortosa només ha tingut un sol aparcament soterrat, el de la plaça Alfons. Aquest mandat conclourà amb quatre aparcaments en marxa (Mn.Sol, Carrilet, Seu de les Delegacions i pl. Joaquim Bau) amb més de 900 places noves.



Finalment, i al marge del Ple, l'alcalde ha informat que divendres passat 1 d'octubre, es va constituir el nou Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), amb la incorporació del nou soci privat. El Consell està presidit per l'alcalde, la vicepresidenta és Meritxell Roigé, i també en formen part els regidors Emili Lehmann, Valentí Marin i Eduard Ena. Els altres 5 consellers que complementen el Consell han estat designats per l'empresa Aigües de Catalunya i la UTE constituïda a l'efecte. Ferran Bel ha afegit que l'EMSP ja ha pogut cancel'lar el crèdit contret en l'anterior mandat, de més de 3 milions d'euros, per fer front a l'obra del Pavelló Firal.