ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/09/2010
L'alcalde de Tortosa fa una valoració positiva de l'alta participació en els actes de les festes de la Cinta 2010

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha comparegut avui acompanyat del regidor de Festes, Jordi Folqué, per fer una primera valoració de la passada edició de festes de la Cinta, que no ha dubtat a qualificar de molt positiva a tenor de l'alta participació que s'ha registrat en tots els actes del programa, malgrat el context de restricció pressupostària que també hi ha hagut enguany. Bel ha incidit especialment en la important afluència de public en els concerts gratuïts de La Pegatina i Amics de les Arts, que es van fer dijous i divendres passat al Pavelló Firal. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat l'encert a l'hora d'escollir aquests grups, que es van contractar amb gairebé un any d'antelació.



Al mateix temps, l'alcalde ha qualificat de "prova superada" la coincidència amb l'inici de curs per l'avançament del calendari escolar decidit pel Departament d'Educació, a l'hora que ha agraït als consells escolars del municipi per haver escollit el divendres 10 com a festa de lliure disposició, en la mesura que afavoria la participació als actes de la Cinta, especialment dels més joves. Ferran Bel ha avançat que ara cal veure si l'any vinent es consolida el nou calendari escolar o si hi ha marxa enrera. En funció d'aquest extrem es faran alguns ajustaments en el programa de la Cinta 2011. En qualsevol cas, l'alcalde considera que les festes majors de Tortosa requereixen de dos caps de setmana per encabir tots els actes.



Pel que fa a la celebració del correfoc i dels focs en dies diferents, l'alcalde ha valorat que d'aquesta manera es genera una major afluència de públic forani. Finalment, Ferran Bel ha agraït a totes les entitats que han col'laborat en la Cinta 2010 i a les persones que han participat en els actes solidaris d'enguany.