ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 09/08/2010
Adjudicada l'externalització del 48% d'Aigües de Tortosa

El Ple de l'Ajuntament de Tortosa ha fet l'adjudicació provisional del 48,93 per cent de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP)-Aigües de Tortosa a un soci tecnològic i financer per un període de 25 anys als efectes de prestar un servei més eficient en el subministrament d'aigua potable a la ciutat. De les dues propostes que s'han presentat al concurs, la que ha aconseguit una millor puntuació ha estat la UTE formada per Aigües de Catalunya, Aigües de València i COMSA-EMTE.



En segon lloc ha quedat SOREA. Amb aquest acord, l'Ajuntament ingressarà 2,3 milions d'euros en concepte d'externalització del 48,9 per cent per un període de 25 anys, transcorreguts els quals l'EMSP tornarà a ser íntegrament municipal. El municipi també ingressarà 9 milions d'euros com a dret d'ús de les instal'lacions, la qual cosa suposa una millora substancial de l'oferta inicial, que era de 6,5 milions. En concepte d'ingressos no tarifaris, l'Ajuntament ingressarà durant els primers 10 anys de concessió un total de 2,1 milions d'euros, la qual cosa garanteix que es cobrarà més del que actualment s'ingressa. I, finalment, en concepte de millores en inversions complementàries a la xarxa, l'adjudicatari es compromet a pagar a l'Ajuntament 3,3, milions d'euros en 25 anys.



En l'operació d'externalització d'Aigües de Tortosa, l'Ajuntament mantindrà el control sobre la societat en una operació que revertirà en benefici del municipi, ha recordat l'alcalde, Ferran Bel, en la roda de premsa en què ha informat de l'adjudicació. L'externalització generarà recursos suficients per, entre d'altres, poder amortitzar el crèdit de 3,5 milions d'euros contret per l'EMSP durant el mandat anterior per fer front a les obres del Pavelló Firal.



L'alcalde ha explicat que la UTE que s'ha adjudicat la concessió està liderada per Aigües de Catalunya en un 60 per cent, seguida per Aigües de València (20%) i COMSA-EMTE (20%), que a la vegada formen part de l'accionariat d'Aigües de Catalunya. Els tècnics han donat 95 punts als guanyadors, per 81 que ha obtingut SOREA.



En el Ple d'aquest mes d'agost també s'han aprovat les al'legacions contra l'aprovació provisional de l'estudi d'impacte ambiental de l'autovia A-7 al seu pas per Campredó. L'Ajuntament torna a rebutjar d'aquesta manera l'enèssim intent del Ministeri de Foment d'apostar per un traçat que trinxa completament el terme de Campredó i en limita el creixement, i es proposa el traçat alternatiu que defensa el municipi així com una connexió amb la C-12 al marge dret del riu Ebre.



En la mateixa sessió plenària s'ha aprovat la cessió gratuïta a la Generalitat d'un terreny de 2.989 m2 situat al Polígon Industrial Baix Ebre per a la construcció d'un dipòsit extern de l'Arxiu Històric Comarcal. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha precisat que aquestes instal'lacions acolliran documentació de caràcter administratiu.



Finalment, el Ple ha aprovat el pacte de condicions laborals del cos de la Policia Local. En aquest sentit, l'alcalde ha agraït la sensibilitat dels sindicats en l'assoliment d'un acord basat en millores per objectius, que implica l'equiparació salarial a la categoria de Mossos-2 l'any 2014 en el benentès que els agents compleixin fins a 15 requisits, que van des de proves físiques fins a activitats de millora del desenvolupament professional. Ferran Bel ha afegit que és un acord "adaptat a les actuals circumstàncies econòmiques".