El regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa, Jordi Folqué, el director de la Festa del Renaixement Domingo Tomàs. i el president de l'Associació Platigot, Joan Ros, han presentat avui al Mercat Municipal de Tortosa les Jornades Gastronòmiques de la Festa del Renaixement. La cassola de salmó, recepta que figura al Llibre del coch (1520), és el plat principal de l'edició d'enguany de la Festa. Aquest any vint- i -quatre restaurants de Tortosa estan adherits als menús "Mengeu de Festa" i, per primer cop, tindran una enganxina distintiva. Jordi Folqué ha remarcat "la importància d'identificar els establiments ja que formen part de la cultura de la Festa" i ha agraït el rigor històric dels menjars dels restaurants.
Joan Ros ha destacat la importància cultural dels menjars, plats típics del segle XVI adaptats a les matèries primes actuals. Domingo Tomàs ha agraït el treball realitzat a l'Associació Platigot i als restaurants que participen de les jornades gastronòmiques.
Mengeu de Festa, el nom de la campanya conjunta entre l'Ajuntament de Tortosa, la Festa del Renaixement i Platigot, gremi d'hostaleria de la ciutat, recupera la gastronomia de l'època renaixentista en vint- i - quatre restaurants de Tortosa, on es podrán tastar.
Des de l'organització de la Festa s'ha invitat a tothom a degustar els plats típics tortosins del segle XVI.