ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/07/2010
L'alcalde i la ministra de Vivienda signen un conveni per a la urbanització de carrers al centre, nucli antic i Rastre

L'Ajuntament de Tortosa iniciarà en els propers mesos les obres d'urbanització de vuit carrers i una plaça dels barris del centre i nucli antic, i del Rastre. En el cas del Rastre, es tracta dels carrers Ros de Medrano, Méndez Núñez, Callao, Consol i Topete. La urbanització d'aquests vials era un compromís de l'equip de govern explicitat en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2007-2011. El paquet d'actuacions que s'iniciarà en breu també inclou la urbanització del carrer Dr. Ferran, que completarà la conversió en espais per a vianants dels carrers de l'entorn de la Catedral. Aquestes actuacions complementen alhora les obres de rehabilitació del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (PINCAT). Finalment, l'Ajuntament ha apostat per tres actuacions en un mateix àmbit que tenen per objectiu avançar en la creació de nous espais per als vianants a la ciutat; es tracta de la urbanització del carrer Sant Pere, travessia de la Parra i plaça Ramon Cabrera.



El cost d'aquestes actuacions ascendeix a 1 milió d'euros, que es finançaran fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Tortosa i el Ministerio de la Vivienda. De fet, ahir dimarts, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va signar aquest acord a la Delegació del Govern de l'Estat a Barcelona amb la ministra, Beatriz Corredor, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.



En els tres àmbits d'actuació, l'obra inclou la pavimentació dels vials i renovació de totes les xarxes de serveis, així com la instal'lació de mobiliari urbà, segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé. En el cas dels 5 carrers de l'eixample del Rastre, es mantindrà el trànsit rodat. El cost d'aquesta obra és de 647.967 euros i l'arquitecte redactor del projecte és Carlos Vergés. La urbanització del carrer Dr. Ferran tindrà un cost de 138.002 euros i l'arquitecte és Josep Lluís Ginovart. Finalment, l'actuació sobre els carrers Sant Pere, travessia La Parra i plaça Ramon Cabrera, té un pressupost de 214.029 euros i l'arquitecte és Xavier Gilabert. En aquesta última obra s'inclou el soterrament d'una illa de contenidors i la reordenació d'aparcaments de la plaça.



L'alcalde ha fet una valoració molt positiva d'aquest conveni i ha destacat que "és el primer d'aquestes característiques que se signa amb el Ministeri i la primera vegada que l'esmentat ministeri s'implica en la rehabilitació del nucli antic de Tortosa". Ferran Bel ha recordat que aquest conveni té el seu origen en l'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentada pel grup de CiU al Congrés, i ha personatlitzat l'agraïment en el diputat i vicepresident 2n del Congrés, Jordi Jané.



L'Ajuntament ha encarregat la redacció dels projectes d'urbanització dels vuit carrers i la plaça, amb l'objectiu de poder adjudicar i iniciar obres després de l'estiu. Les actuacions hauran d'estar finalitzades abans d'acabar aquest any 2010.