ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 25/05/2010
L'alcalde adverteix que les mesures del govern del PSOE frenen les inversions als municipis

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha qualificat de "mesures pròpies d'un país en vies de desenvolupament" el decret llei del govern central prohibint als ajuntaments de demanar crèdits durant 2011. Malgrat la correcció allargant els terminis, feta per Moncloa hores després de la publicació del decret, l'alcalde ha afirmat que aquestes mesures paralitzen les inversions dels ajuntaments. L'alcalde ha comparegut acompanyat de les regidores d'Hisenda, Matilde Villarroya, i d'Urbanisme, Meritxell Roigé, per expressar el seu malestar davant del que ha qualificat d'"injustícia" cap al món local.



"Qui licitarà obra pública l'any vinent? En quina situació es trobaran les empreses del sector de la construcció? Com s'ho faran els ajuntaments que tenen contractades pòlisses de crèdit i que ara es veuen amb l'obligació de cancel'lar-les abans de final d'any? Creu de veritat el president Zapatero que aquestes mesures ajuden a la recuperació econòmica?" Aquestes són algunes de les preguntes per a les quals l'alcalde no troba resposta per part del govern central.



Ferran Bel ha dit que aquestes mesures són "incomprensibles, draconianes i injustes, ja que es tracta a tots els ajuntaments igual", i que s'han adoptat "d'esquenes a les corporacions locals". L'alcalde ha anat més enllà i s'ha preguntat si el govern de la Generalitat n'estava al corrent i "per què ningú no diu res", després d'afirmar que en el decret estatal podria haver-hi invasió competencial.



L'allargament del termini perquè els ajuntaments puguin obtenir crèdit, publicat aquest dimarts al BOE com una errata, és fruit, segons l'alcalde de Tortosa, de la revolta que hi va haver hores abans en el món municipalista. "El govern central no va admetre el seu error en tot el dia fins que els alcaldes socialistes van forçar Zapatero a retardar l'entrada en vigència de la mesura."



Pel que fa a les repercussions a Tortosa, l'alcalde ha dit que l'Ajuntament ja havia concertat crèdit per a les inversions, però que si no hi ha rectificació es limitaran les inversions als pobles i cal veure com es financien les últimes obres del PINCAT. Ferran Bel ha recordat que l'Ajuntament està treballant en el marc d'un Pla de Sanejament, que preveu un crèdit de 3 milions per a 2011 i l'amortització de deute per un import de 4,5 milions.