ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/05/2010
Comunicat de l'alcalde en relació a les declaracions del representat d'UGT, Lluís Calabuig, sobre l'empresa INDO

En relació a les manifestacions realitzades pel secretari d'organització del metall de la UGT, Lluís Calabuig, sobre la posició de l'Ajuntament de Tortosa vers el tancament de l'empresa INDO, l'alcalde ha lamentat les crítiques per "manca de suport" municipal i les ha qualificat d'"incomprensibles, més encara venint d'aquest sindicat". Ferran Bel ha afirmat amb rotunditat que des de l'Ajuntament "hem fet tot el que estava a les nostres mans per evitar el tancament d'INDO, malgrat la posició mantinguda per l'empresa". D'aquestes actuacions, el sindicat UGT "n'és plenament coneixedor", per la qual cosa l'alcalde ha lamentat "la descoordinació" exhibida avui amb aquestes declaracions.



L'alcalde ha dit que "no entén les afirmacions del sr. Calabuig com la posició del sindicat UGT, sinó més aviat com les d'algú que vol fer punts per alguna altra qüestió, més política que sindical, que no té res a veure amb el sindicat ni amb la defensa dels treballadors".



Ferran Bel ha afirmat que, precisament, el passat divendres va posar en coneixement del secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, totes les actuacions dutes a terme per l'Ajuntament de Tortosa per evitar el tancament d'INDO i explorar possibles escenaris de futur al respecte.



"Sobta que es vulgui culpabilitzar del tancament d'INDO a l'Ajuntament de Tortosa, quan aquesta és l'única administració que ha fet tot el possible per evitar-ho. Fins al punt que l'empresa manté diferents contenciosos judicials amb l'Ajuntament, precisament per aquest motiu", ha explicat l'alcalde.



L'alcalde de Tortosa ha explicat que tant amb Lear com amb Acristallats Guardiola, ell personalment, i altres membres del govern, ha mantingut reunions amb els comitès d'empresa i amb les autoritats laborals, "tal i com ha estat públic i notori en diverses ocasions".



Finalment, Ferran Bel ha reiterat la voluntat de col'laborar amb els sindicats, "com ha estat fins ara", i ha destacat que la relació mantinguda fins al moment amb UGT ha estat "molt positiva" en diferents àmbits, cosa que "encara fa més incomprensibles les declaracions del sr. Lluís Calabuig".