ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 30/04/2010
El president del Consell de Cambres de Catalunya inaugura la 66a Fira multisectorial Expoebre
L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel president de la Generalitat, José Montilla

El president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquesta tarda la 66a edició de la fira multisectorial de les Terres de l'Ebre Expoebre, en un acte presidit per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel president de la Generalitat, José Montilla, que ha comptat també amb la presència del president de Fira de Tortosa i tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Ricard Forés. Valls ha qualificat Expoebre d'"esdeveniment clau en l'economia del sud de Catalunya" i ha instat les empreses del territori a "aprofitar aquesta fira com una oportunitat de negoci". El màxim representant de les cambres de comerç catalanes ha reclamat per a les Terres de l'Ebre una major inversió en infrastructures, que ha concretat en la necessitat de crear una terminal intermodal de mercaderies a l'estació de l'Aldea, el desdoblament de la C-12 i l'aposta per la navegabilitat del riu Ebre.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut destacar el treball de les cambres catalanes en el reforç del teixit empresarial del país, fet que ha volgut personalitzar en la Cambra de Comerç de Tortosa, el president de la qual, José Luís Mora, ho ha pogut escoltar des de l'auditori. Bel, adreçant-se ja al president de la Generalitat, ha afirmat que Ajuntament i Govern català tenen diferents projectes en comú, com l'edifici del campus universitari, la seu de les delegacions, o la rehabilitació del barri de Sant Jaume. Arribats en aquest punt, l'alcalde ha traslladat a Montilla algunes de les preocupacions que en aquests moments marquen l'agenda de Tortosa i de les Terres de l'Ebre, començant per la crisi econòmica. "L'atur ens està afectant molt més que a la resta del país. Aquest no és un problema fàcil de resoldre, però si entre tots prenem les mesures necessàries ens en sortirem." Ferran Bel també ha demanat el suport del president de la Generalitat per a la construcció del tercer pont sobre el riu Ebre, i també per fer complir el traçat de l'A-7 consensuat en el seu dia per tot el territori, després que el govern de l'Estat apostés per una alternativa contrària a la voluntat de l'Ajuntament de Tortosa i que malmet severament el terme de Campredó. Finalment, l'alcalde ha recordat a José Montilla l'acord pres per unanimitat a l'Ajuntament en favor d'una vegueria de l'Ebre ben finançada i la necessitat d'un Pla de conca que estableixi un cabal mediambiental suficient per al riu Ebre, ja que en cas contrari els seus efectes podrien "ser tan perversos per al territori com el PHN".



El president de la Generalitat ha centrat el seu parlament en la situació econòmica del país i ha afirmat que malgrat les preocupants xifres de l'atur, "es detecta un cert canvi de tendència". En relació a l'impacte de la crisi a Tortosa i a les Terres de l'Ebre, Montilla ha apel'lat al caràcter de gent "lluitadora" dels ebrencs i als "importants actius d'aquestes terres". El president català s'ha referit a Tortosa com a "capital de l'Ebre" i ha parlat de la vegueria com una "assignatura pendent" que s'ha de fer "pensant en el llarg termini" i en el màxim consens, a l'hora que l'ha qualificat de projecte "bo per a les Terres de l'Ebre i per a Catalunya".



El president de Fira de Tortosa ha fet un breu parlament en què ha valorat la història d'Expoebre i ha destacat l'especificitat de la fira i del Saló Ebreambient. Ricard Forés ha fet una petició al president Montilla en el sentit de poder celebrar el 2011, en el marc d'Expoebre, una trobada d'economia sostenible a nivell nacional.



Finalitzats els parlaments, la comitiva ha fet una visita als expositors de la fira.