ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 16/04/2010
L'Antic Escorxador acull "Construccions Líriques", una mirada a l'univers dadaista
La mostra proposa un diàleg visual entre les obres de Man Ray i Leandre Cristòfol

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa portarà a la ciutat, a partir del proper 23 d'abril, l'exposició "Construccions Líriques. Man Ray/Leandre Cristòfol. L'objecte i l'esperit dadà", un diàleg visual entre un dels referents de les avantguardes artístiques del segle XX, el nordamericà Man Ray (1890-1976), i Leandre Cristòfol (1908-1998), artista lleidatà que, igual que ho va fer Man Ray, va fer una importantíssima aportació plàstica dins dels corrents del Dadaisme i del Surrealisme.



L'exposició, adaptada per afavorir la seva itinerància, s'emmarca en el programa "Cultura en Gira" de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de reforçar l'activitat i l'oferta cultural dels municipis que s'hi vulguin acollir. Aquesta mostra ha estat produïda pel Museu Jaume Morera de Lleida en el marc dels actes de celebració del centenari del naixement de l'artista nascut a Os de Balaguer: "El Museu Jaume Morera -ha explicat el seu director, Jesús Navarro- ha iniciat tot un seguit d'exposicions per copsar les afinitats de Cristòfol amb altres artistes del segle XX i, en el cas de Man Ray, en mantenen de molt importants i interessants que hem intentat subratllar aquí". Navarro ha explicat, així mateix, que l'exposició de
Man Ray/Leandre Cristòfol seguirà la seva itinerància un cop acabe la seva etapa a la Sala Antoni García de l'Antic Escorxador de Tortosa amb altres destinacions a Catalunya fins l'estiu de 2011.



Per la seva banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, ha valorat de manera excepcional el muntatge d'aquesta mostra a Tortosa i n'ha destacat la seva importància des del punt de vista de l'oportunitat de poder gaudir de 29 fotografies de Man Ray (totes elles procedents de la col'lecció Goldberg-D'Afflitto de Nova York) juntament amb 18 peces de Leandre Cristòfol que formen part del fons del Museu Jaume Morera de Lleida.



"Construccions Líriques" es podrà veure a Tortosa del 23 d'abril al 30 de maig.