ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/04/2010
El turisme familiar de proximitat, que repeteix visita, és el perfil que es consolida a Tortosa per Setmana Santa
La web www.tortosaturisme.cat es demostra una eina eficaç en la recerca d'allotjament, restaurants i rutes per Tortosa i les Terres de l'Ebre

Tortosa està consolidant un perfil de visitant que respon al tipus família, de 35 a 44 anys, que viu en zones pròximes (Catalunya i País Valencià), que ja coneix la destinació i que utilitza la ciutat com a base d'operacions per visitar la mateixa Tortosa i altres indrets de les Terres de l'Ebre. El regidor de Turisme, Ricard Forés, i el director de l'Oficina de Turisme, Vicent Ruiz, han presentat avui les dades corresponents a la passada Setmana Santa.



El nombre de visites en aquest primer període vacacional de l'any ha augmentat al voltant del 4 per cent, mentre que el volum de visitants s'ha mantingut estable. Hi ha hagut un creixement en nombre de visitants en la franja de 35 a 65 anys, dins de la qual el tram de 35 a 44 ha crescut un 13,7 per cent. Pel que fa a procedència, del País Valencià hi ha hagut un increment del 14,7 per cent, mentre que de Catalunya l'augment ha estat del 6,3 per cent. Els visitants vinguts de Barcelona i de la seva àrea metropolitana ha tingut un creixement important, del 20,4 %.



Quant a motivacions, l'apartat Cultura i Monuments continua despertant l'interès de la majoria dels visitants, tot i que registra un creixement important (17,7 %) l'àmbit Descobrir la zona i Natura, on la via verda continua sent una via notable d'entrada de visites.



El regidor de Turisme ha destacat la fidelització com un dels trets més significatius, tenint en compte que ha disminuït el turista que va de pas i ha crescut un 44 per cent el que repeteix visita.



Forés també ha volgut remarcar l'important eina de difusió que ha assolit la pàgina web de turisme www.tortosaturisme.cat. N'és un exemple l'increment d'un 78 per cent dels turistes que afirmen haver conegut la nostra destinació a través de la xarxa. O bé l'augment exponencial de visites, que si l'any passat va ser de 32.000, aquest 2010 es preveu duplicar aquesta xifra. "La nostra web està fent un servei molt útil al visitant a l'hora de cercar informació sobre allotjament, gastronomia i rutes. En aquest sentit, el passeig de les Fortificacions és una de les activitats que més demanda ha tingut." El regidor ha volgut recordar també la importància d'haver tingut senyalitzat el centre històric de Tortosa abans d'obrir la temporada turística.