ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 12/04/2010
L'Ajuntament de Tortosa aprova reclamar a la Generalitat i al Parlament una vegueria de l'Ebre ben finançada
El Ple ordinari aprova per unanimitat una moció de CiU que reclama "l'aprovació immediata de la vegueria de l'Ebre"

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat en sessió plenària demanar al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya "l'aprovació immediata de la vegueria de l'Ebre" i exigir-los que "ja sigui amb una llei específica per a la vegueria de l'Ebre o amb la Llei d'Ordenació Veguerial de Catalunya, es concretin clarament el sistema de finançament i els recursos així com les competències". La iniciativa correspon a una moció del grup municipal de CiU que ha obtingut el suport de tots els grups polítics.



L'acord manté que el Govern de la Generalitat "pretén enllestir la tramitació d'aquesta llei en pocs mesos, sense el debat que requereix una normativa d'aquest calat, i recorda que el projecte actualment en tràmit "pateix unes mancances molt importants, en els àmbits competencial i del finançament, que poden acabar posant en perill la viabilitat de la vegueria de l'Ebre".



Finalitzat el Ple, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha expressat la seva satisfacció per l'acord que ha pres avui l'Ajuntament i pel suport aconseguit de tots els grups polítics. En el debat previ, la portaveu del grup de CiU, Meritxell Roigé, ha recordat que "no hi ha cap organisme que es creï sense competències ni finançament" i ha retret el fet que en el redactat actual del projecte de Llei de vegueries es dediquin més articles al capítol de personal que no pas al de finançament.



El Ple ha viscut el debat d'una altra moció, presentada pel grup del PSC, que no ha prosperat. La iniciativa del grup Socialista expressava el suport al projecte de Llei de Vegueries actualment en tràmit i rebutjava l'acord de la Diputació de Tarragona que en demanava la paralització. El portaveu del PSC ha apostat, en el seu raonament, per desenvolupar la llei "complint el mandat estatutari" i després "introduir-hi les transformacions" necessàries. La portaveu de CiU ha qualificat de "partidista" aquesta moció i ha acusat el PSC de buscar la "confrontació".



Els portaveus d'ICV i d'ERC han optat per votar favorablement les dues mocions tot reconeixent que el projecte de Llei de vegueries "és millorable". Ricard Forés (ERC) ha afirmat que "abans que el consens cal determinació política", mentre que Jaume Forcadell (ICV) ha dit que la llei en tràmit "és una oportunitat que s'ha d'aprofitar". De la seva banda, el portaveu del grup del PP, Antonio Faura, ha lamentat la manca de consens i de competències de l'actual projecte legislatiu.