ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/03/2010
El Bisbat anuncia que la reconstrucció de les escales de la Catedral ja tenen finançament
El Bisbe, Xavier Salinas, informa que el cost de l'obra, que esdevindrà la 1a fase de la remodelació de l'escalinata, es finança amb una donació privada

El Bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, acompanyat de l'alcalde, Ferran Bel, i del degà del Capítol Catedralici, Mn. Tomàs, ha anunciat aquest matí que en dues setmanes s'iniciaran les obres de reconstrucció de les escales de la Catedral, vuit anys després del seu esfondrament a causa d'unes fortes pluges. El finançament d'aquesta obra, que s'estima en uns 380.000 euros, anirà -en una part important- a càrrec d'un donant privat, que de moment prefereix no fer públic el seu nom. El Bisbe ha demanat respecte a la decisió del mecenes de no voler revelar la seva identitat.



Les obres, que executaran l'empresa Urcotex, començaran durant la primera quinzena del mes d'abril amb l'objectiu que puguin estar llestes durant les festes patronals de la Cinta, el proper mes de setembre, sempre d'acord amb els criteris que s'esdevinguin en relació a les excavacions arqueològiques que van lligades en qualsevol obra al nucli antic i històric de Tortosa.



Xavier Salinas ha afirmat que estem davant d'una "gran notícia" i que la seva consecució "ha estat desitjada i treballada per tots", motiu pel qual ha agraït la feina de l'alcalde i de l'Ajuntament. Ferran Bel ha expressat la seva satisfacció i ha recordat que la reconstrucció consisteix, en realitat, en una primera fase del projecte global de creació d'una escalinata de nova planta vinculada a la gran plaça que es construirà al davant de la Catedral. En aquest sentit, l'alcalde ha revel'lat que l'Ajuntament està negociant amb diversos propietaris de les cases de davant del temple, que han d'anar enderrocades, per tal d'arribar a acords per adquirir les finques i reduir al màxim el nombre d'expropiacions.