ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/03/2010
Èxit de públic i satisfacció d'expositors a la 1a FESTAST

La fira alimentària per al consumidor Festast ha tancat les portes de la seva primera edició amb molt bones sensacions. L'organització considera que s'ha superat amb nota aquest debut, tant pel que fa a afluència de públic com pel que fa a la satisfacció dels expositors que des de bon començament han apostat per ser-hi presents. A l'espera de fer el còmput total d'assistència, el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, ha destacat la important afluència de persones que hi va haver durant els tres dies, que va suposar el repartiment de més de 10.000 degustacions en un sol dia. Pel que fa a professionals, Fira de Tortosa ha indicat que han visitat Festast més de dos-cents acreditats.



Forés ha fet una valoració molt positiva d'aquest nou certamen firal i ha dit que els resultats provisionals confirmen l'èxit de Festast. "Els expositors estan contents i segur que l'any que ve repetiran perquè Festast suposa una important promoció del seu producte, perquè la fira els ha permès fer molts contactes comercials i perquè constaten que aquest eran un certamen firal que feia falta a Tortosa." Per tot plegat i coincidint amb el fet que l'any vinent Barcelona no celebra la fira Alimentària, el president de Fira de Tortosa s'ha mostrat convençut que la segona edició de Festast experimentarà un creixement en superfície i en continguts.



Premi Llorenç Torrado

La fira alimentària per al consumidor FESTAST tindrà un premi gastronòmic dedicat al cuiner català Llorenç Torrado amb l'objectiu reconèixer el treball i la trajectòria d'aquelles persones o empreses que promouen la cultura gastronòmica catalana o els productes propis del nostre país. Productors, cuiners, restauradors, comerciants o divulgadors són els candidats a optar a aquest guardó que vol consolidar-se com a referent en la promoció de la gastronomia catalana en el marc dels Països Catalans. Dissabte passat es va presentar el premi gastronòmic Llorenç Torrado en la primera edició de FESTAST. El regidor de Promoció Econòmica i president de Fira de Tortosa, Ricard Forés, i els familiars del gastrònom van signar el conveni que estableix les bases del nou premi.



En l'àmbit d'una fira com FESTAST que té l'expectativa de créixer quant a expositors i continguts de cara a properes edicions, va explicar Ricard Forés, el premi Llorenç Torrado "vol contribuir a vestir i a fer gran aquest nou certamen firal. El regidor va justificar l'elecció d'aquest cuiner i periodista per la seva dilatada trajectòria i reconeixement com a gastrònom al nostre país i pel seu lligam familiar amb el Pinell de Brai i, per tant, amb les Terres de l'Ebre. Una de les tres germanes de Llorenç Torrado, Carme, va agrair la iniciativa de l'Ajuntament de Tortosa i va recordar la importància d'aquest territori i dels seus productes en la cuina del seu germà. De la seva banda, el portaveu de l'associació de restauradors Plat i Got, Joan Forcadell, va dir que aquests guardons han de servir per recordar el llegat que Torrado ha deixat als fogons de casa nostra.



Properament es faran públiques les bases i el jurat que dirimirà sobre el primer premi Llorenç Torrado, que es lliurarà en la 2a edició de FESTAST.