ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 04/03/2010
Èxit de públic a la Fira de l'Oli

La XV Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre de Jesús va tancar el certamen amb la presència d'un gran nombre de visitants, possiblement la xifra més alta dels últims anys, i amb una molt destacada participació als diferents concursos i activitats que configuraven el programa d'activitats.



Pere Panisello, alcalde president de l'EMD de Jesús, confirmava la sensació d'haver superat registres anteriors: 'En una fira com la nostra, on l'entrada és gratuïta i a més té molts d'accessos, resulta complicat, per no dir impossible, saber amb exactitud el nombre de visitants que podem tenir. Per tant, ens hem de moure per sensacions i pel que puguen dir els expositors mateix. Des de la comissió organitzadora hem observat que la presència de públic era constant i en alguns moments de dissabte i diumenge, realment alta. Però són els expositors els que acaben de confirmar-ho en assegurar que han tingut una gran incidència en el volum de vendes, i és aquí on sí que podem constatar un creixement notable amb relació a edicions anteriors. Ens satisfà saber que aquest augment en la venda ha sigut especialment important en tots aquells estands que tenien l'oli d'oliva com a principal referent'.



Panisello creu que la fira de Jesús obté una gran acollida popular per les moltes activitats que duu a terme: 'És difícil trobar una fira al nostre país que done tanta activitat en només dos dies, amb més de deu concursos tan diferents com són els d'allioli, d'olives posades o de plegadors d'olives amb ungles. Al voltant de tot això hem tingut demostracions culinàries, taller de jocs tradicionals, activitats folklòriques, degustacions, concerts de música, i moltes activitats de cultura popular relacionades amb el món de la pagesia, com ara demostracions d'esquilar animals, pràctiques d'empeltar o construcció d'una carbonera, entre d'altres".