ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/02/2010
La Festa del Renaixement estrena imatge

La Festa del Renaixement té des d'avui una nova imatge corporativa que incorporarà en tot el material promocional i de marxandatge i que té per objectiu consolidar la identificació visual de la Festa durant tot l'any, més enllà del cartell anual. La nova imatge corporativa és un treball de la dissenyadora gràfica tortosina Marta Viladrich, i entra des d'ara a formar part de tota la difusió de la Festa del Renaixement. El nou logotip està pensat per reforçar la singularitat de la Festa i per distingir-la d'altres recreacions històriques, la majoria de les quals estan ambientades en l'Edat Mitjana.



Per aquest motiu, el personatge que centra la imatge duu la indumentària característica del segle XVI, destacant les mànigues coltellades i escanyades, el gipó, les calces i la gorra. L'escut de la bandera que oneja al centre és el de la ciutat en aquella època, mentre que la torre és la que s'utilitza habitualment a la Festa, extreta del llibre dels Costums (1539).



L'alcalde, Ferran Bel, el regidor de Festes, Jordi Folqué, i el director de la Festa, Domingo Tomàs, han presentat avui el nou logotip i han avançat alguns dels detalls organitzatius de la propera edició de la Festa.



El regidor de Festes, Jordi Folqué, ha recordat que enguany se celebren els 15 anys de la Festa del Renaixement i que l'equip organitzador està treballant de fa temps en la propera edició. En aquest sentit, el director de la Festa, Domingo Tomàs, ha dit que en els últims mesos la Festa del Renaixement ha visitat diverses ciutats d'arreu de l'Estat i d'Europa per participar en festes de recreació històrica. De cara a la propera edició, Tomàs ha avançat que el cavaller Cristòfor Despuig tindrà un paper destacat, tenint en compte que aquest any es commemoren els 500 anys del seu naixement.



En relació als escenaris de la Festa, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha dit que aquest any també hi haurà carrers per on no es podrà transitar, a causa de les obres d'urbanització que s'estan fent en el marc del PINCAT. Així, estaran en obres els carrers Ciutat, Croera, del Vall (fins al Portal del Romeu) i alguns punts del barri de Santa Clara, així com el carrer Montcada, amb motiu de les obres de construcció de l'edifici de les delegacions. En canvi, enguany es recupera la plaça de l'Absis com a un dels escenaris principals de la Festa.



Finalment, en el marc de la presentació de la nova imatge, l'alcalde també ha mostrat un calendari de 2010 amb imatges de la Festa del Renaixement. Es tracta d'una iniciativa privada del grup d'empreses Querol de Tortosa. Ferran Bel ha agraït especialment el gest d'aquest empresari tortosí.