ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 16/02/2010
El Centre d'Interpretació del Renaixement exposa vestits de la Festa
Els tres models es podran contemplar al cor de l'antiga església de Sant Domènec

El Centre d'Interpretació del Renaixement de Tortosa, que es troba ubicat a l'antiga església de Sant Domènec, exposa a partir d'avui tres vestits que reprodueixen l'habillatge lluit per una de les famílies nobles de la ciutat, els Oliver de Boteller, al segle XVI. Els tres vestits i els seus complements romandran exposats al cor de la nau durant tot un any gràcies a la cessió temporal feta a l'Ajuntament de Tortosa pels seus propietaris. És previst mantenir aquesta exposició de manera permanent exposant, cada any, els vestits de cadascuna de les famílies nobles que surten a la Festa del Renaixement de manera rotativa.



Les peces exposades són un vestit per a senyor, amb roba de tapisseria de seda i tot brodat a mà; un vestit per a senyora, amb cos de vellut negre amb mànigues vermelles de seda i perles i altres penjolls cosits a mà; i un vestit per a noia jove, fet amb tapisseria de seda de color daurat tot cosit a mà i amb casquet treballat amb perles. Els tres models van ser confeccionats per Pilar Araujo (tall), Cinta Guiu (confecció) i Cinta Adell (bijuteria) entre els anys 2001 i 2002. Juntament amb aquestes tres peces de caràcter més especial, es poden veure altres vestits de la Festa com el de Felip II que es va confeccionar per a la primera edició, el vestit d'arxiver o el de procurador de la ciutat.



El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha explicat que "aquesta iniciativa respòn a la voluntat d'ampliar amb continguts i elements el Centre d'Interpretació del Renaixement i, tot i que ara per ara són petites actuacions, ajuden de manera important a fer l'espai més gran i atractiu pel visitant".