ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/02/2010
La Biblioteca posa en marxa un servei de lectura per a discapacitats mentals

La Biblioteca Marcel'lí Domingo de Tortosa ha endegat un projecte pilot elaborat amb col'laboració el grup GEIS, que inclou la cooperativa Verge de la Cinta, per tal d'oferir un nou servei de lectura fàcil a les persones amb discapacitat mental. Es tracta d'un servei pioner que comporta el treball conjunt de la Biblioteca i entitats socials i que, en una primera fase, comptarà amb un grup de vuit usuaris del centre de formació Icària, de Jesús, i 12 del centre de Campredó.



Es tracta de persones amb discapacitat mental ingressades en llars-residència i centres ocupacionals i l'objectiu es afavorir la seva adaptació a la vida activa de la ciutat, així com als serveis públics com poden ser el transport urbà o la mateixa Biblioteca. A partir d'ara i durant un periode d'un any, tots els dimarts i dijous durant una hora els voluntaris de la biblioteca rebran aquests usuaris i realitzaran lectures de llibres adaptats per a una comprensió fàcil i activitats relacionades amb els llibres. 'Es important que un ens cultural com la Biblioteca arribi a tota la ciutat i en aquesta tasca hem d'agrair especialment el treball dels voluntaris que fan un gran treball no sols cultural sinó també humà', va dir el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Joan Caballol.



Actualment, la Biblioteca Marcel'lí Domingo de Tortosa compta amb una vintena de voluntaris. Aquest nou servei s'inclou dins del projecte 'Biblioteca Sense Parets', endegat ara fa un any, on gràcies al grup de voluntaris s'ofereix el servei de préstec i també de lectura a domicili adreçat a les persones grans, residències d'avis, hospitals i llars d'infants.