ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/11/2009
"Turtuxa, a l'extrem d'al-Àndalus" recupera el passat andalusí de Tortosa
La mostra és la segona de producció pròpia de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa ha produït l'exposició "Turtuxa, a l'extrem d'al-Àndalus", una mostra que s'inaugurarà el proper 26 de novembre a la Sala Antoni Garcia de l'Antic Escorxador i que recull 60 peces (aproximadament) de ceràmica i altres materials que pertanyen al període andalusí de l'antiga Turtuxa, i datades entre els segles X i XIII. L'exposició, la segona de producció pròpia de l'àrea de Cultura, vol donar a conèixer el passat andalusí de la ciutat a través d'una acurada selecció de peces, la majoria d'elles provinents del fons de l'Ajuntament de Tortosa, i altres cedides per a l'ocasió per d'altres institucions com el Museu del Montsià, Paradores Nacionales, o el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya).



"Aquesta mostra - ha dit Joan Caballol, regidor de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa- és tocar part dels nostres orígens, i ajudarà a dibuixar el passat de la nostra ciutat i a conèixer la seva història a partir d'aquestes peces ceràmiques trobades". Així mateix, Caballol ha explicat que "tenim cada vegada més a prop els elements per a poder aconseguir disposar del museu a la ciutat", valorant de manera excepcional aquestes exposicions puntuals que donen a conèixer el patrimoni tortosí, actualment catalogat i emmagatzemat, mentre es perfila definitivament el nou projecte museístic.



L'exposició ha estat comissariada per Albert Curto i Cinta Montanés, dos especialistes en l'estudi del període andalusí. Montañés, arqueòloga, ha dirigit diferents excavacions en jaciments d'aquest període, mentre que Albert Curto és medievalista i una de les persones de referència en la recerca i difusió del patrimoni del municipi: "Dins l'àmbit català -ha dit- Tortosa lidera els municipis que disposen de material arqueològic d'aquella època, i aquesta exposició busca reivindicar aquest passat".



La mostra romandrà oberta del 27 de novembre de 2009 fins el 31 de gener de 2010, i el seu horari de visita serà de dimarts a divendres de 17.00 a 20.00 hores, dissabtes de 12.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i diumenges i festius de 12.00 a 14.00 hores.