ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/11/2009
L'Ajuntament de Tortosa fa diferents actuacions de millora a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús
Un nou aparcament en superfície de 70 places i un túnel de rentat de cuina, entre les inversions municipals en marxa

L'Ajuntament de Tortosa, a través de la societat municipal GESAT, ha iniciat les obres de construcció d'un aparcament en superfície de 70 places, situat dins del recinte de l'Hospital de la Santa Creu, que permetrà alliberar un bon nombre de places de l'aparcament reservat al públic, que fins ara ha estat al límit de la seva capacitat. Aquesta obra té un cost de 105.000 euros i entrarà en servei durant la segona quinzena d'aquest mes de novembre.



Aquesta inversió municipal es complementa amb un nou túnel de rentat de cuina. Com a primer pas de la futura reforma integral de la cuina del centre sociosanitari, recentment s'ha procedit a la instal'lació d'aquest nou túnel de rentat i d'un aparell de renta olles complementari, que ha tingut un cost de 180.000 euros.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el vicepresident executiu de l'Hospital de la Santa Creu i president de GESAT, Pere Panisello, i el director general de GINSA, empresa gestora de GESAT, Enric Agustí, han presentat aquest matí les millores.



Ferran Bel ha explicat que aquestes obres eren una assignatura pendent que l'equip de govern municipal s'havia fixat com a prioritàries. El nou aparcament en superfície es complementa amb un pàrquing soterrat que es va construir conjuntament amb el nou accelerador linial, que va entrar en servei l'any passat.



Per tal de disposar de l'última tecnologia, Pere Panisello ha informat que l'Hospital de la Santa Creu ha adquirit 24 nous monitors d'hemodiàlisi, que s'instal'laran progressivament en un període de tres anys. Actualment ja es disposa de 13 monitors nous i entre 2010 i 2011 arribaran els 11 restants. Ahir es va aprovar el pressupost de GESAT per a 2010, i l'alcalde ha informat que una de les partides d'inversions va destinada precisament a sufragar el cost d'aquests aparells. El director general de GINSA ha explicat que la Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital de la Santa Creu és un servei de referència a les Terres de l'Ebre amb 16.000 sessions anuals.



L'Hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre sociosanitari més gran de Catalunya, amb 355 llits que registren un 96 per cent d'ocupació mitjana, amb estades llargues que oscil'len entre els 90 i els 200 dies. Enric Agustí ha precisat que aquest hospital "és un centre de drenatge dels centres d'aguts", en referència a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.



L'alcalde, Ferran Bel, ha tingut paraules d'agraïment per a l'equip humà de l'Hospital, que està format per 350 treballadors: "si aquest centre és referent és gràcies al servei de qualitat que s'hi presta".