ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 23/10/2009
Poblet inaugura la renovada carretera de Tortosa a Roquetes

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha inaugurat la carretera de Tortosa a Roquetes després de les obres d'urbanització que han convertit l'antic vial en una avinguda urbana, amb dues calçades, voreres amples i carril bici. Es tracta d'una obra llargament esperada i reinvidicada pels usuaris. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència dels alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, i de Roquetes, Francesc Gas, el vicepresident territorial de la Diputació, Pere Panisello, a més de regidors i altres representants d'institucions i associacions. Les obres han tingut un cost d'1,3 milions d'euros i s'han executat en vuit mesos.



La Diputació de Tarragona va rebre aquesta carretera de la Generalitat de Catalunya i, després d'escoltar les peticions ciutadanes, va incrementar el pressupost previst. El resultat és una autèntica avinguda urbana entre Tortosa i Roquetes.

L'acte de la tallada de la cinta inaugural ha tingut lloc a l'inici de les obres a la plaça Corona d'Aragó a Tortosa. Tot seguit, Josep Poblet, acompanyat dels alcaldes i veïns ha recorregut tota l'avinguda. En el transcurs dels parlaments inaugurals, el president de la Diputació ha destacat que es tracta d'una obra 'emblemàtica i de gran qualitat, rigorositat, eficàcia i eficiència". En aquest sentit, ha posat de manifest que es tracta de la inversió més gran per metre quadrats que ha impulsat la Diputació: l'avinguda té 400 metres, i s'hi ha invertit més d'1 milió d'euros. Josep Poblet ha ressaltat l'aportació d'aquesta infrastructura al futur socioeconòmic de Tortosa i Roquetes: 'L'obra lliga l'urbanisme de Roquetes i Tortosa i esdevé així un model urbanístic". Poblet ha destacat el fet que la Diputació és al costat dels ajuntaments i, malgrat el context econòmic advers, dóna prioritat a les actuacions més necessàries, com és el cas de la via urbana avui inaugurada.

De la seva banda, l'alcalde de Tortosa ha agraït a la Diputació la rapidesa en l'execució de l'obra de la carretera T-341, que, segons Bel, 'és de capital importància per a Tortosa, el barri de Ferreries i Roquetes, així com els Reguers i Alfara". Bel ha indicat que al projecte s'han destinat més diners dels projectats inicialment per la Generalitat, anterior titular de la via, per tal de dotar-la de tots els serveis necessaris.



L'alcalde de Roquetes també ha agraït, tant a la institució intercomarcal com a l'Ajuntament de Tortosa, la remodelació de la carretera, de la qual ha destacat que s'ha executat de manera excel'lent.



Les obres de desdoblament d'un tram de 400 metres de longitud de la carretera T-341, de Tortosa a Roquetes, des de la plaça Corona d'Aragó a Tortosa fins al començament de l'avinguda de Port de Caro a Roquetes, han estat de vital importància per a les poblacions de Tortosa i Roquetes, ja que es tracta de la principal connexió entre els dos nuclis urbans.



Les obres han consistit en el desdoblament a dues calçades de dos carrils cadascuna, separades per una mitjana d'un metre d'ample, la millora del drenatge, i la construcció d'una nova rotonda al límit dels dos termes municipals a l'entrada de Roquetes, de 40 metres de diàmetre exterior, amb enllumenat i amb xarxa de reg i enjardinament. La nova secció transversal de la carretera té 25 metres d'amplada total, amb una calçada de 4 carrils de 3 metres, voreres de vianants entre els 3 metres i els 6,90 metres i un carril per a bicicletes de 2,10 metres. Amb un ferm format per una capa de 16 centímetres de gruix de mescla bituminosa en calent sobre una capa de tot-u de 40 centímetres de gruix.



S'ha realitzat l'enllumenat públic en tot el tram condicionat col'locant columnes i lluminàries tant a la mitjana com als laterals. S'han reposat tots els serveis afectats, xarxa de pluvials, xarxa residuals, subministrament d'aigua, conduccions de serveis de telecomunicacions, telèfon, gas i energia elèctrica, la senyalització horitzontal i vertical i l'abalisament.



Les obres les ha realitzant l'empresa Becsa, i la redacció del projecte i la direcció de les o