ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/10/2009
El conseller de Cultura inaugura la restauració de les torres de Font de Quinto i de la Casa del Prat, a Campredó

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha inaugurat avui la restauració de les dues torres medievals de Campredó, la de Font de Quinto (s.XII) i la de la Casa del Prat. (s.XI). L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, l'alcalde pedani de Campredó, Joan Sanahuja, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, els directors dels Serveis Territorials de Cultura, Xavier Vega, i d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús, així com dels regidors d'Urbanisme, Meritxell Roigé, de Promoció Econòmica i Turisme, Ricard Forés, i de Cultura, Joan Caballol.



La visita a Campredó s'ha iniciat a l'oficina municipal de Campredó, on el conseller ha signat al llibre d'honor. Posteriorment, la comitiva s'ha desplaçat a la Torre de Font de Quinto, on s'han fet els parlaments oficials després de comprovar els detalls de la rehabilitació. Tresserras ha destacat el component simbòlic i patrimonial de l'edifici restaurat, i ha afegit que un dels objectius del seu Departament és recuperar el major nombre possible d'elements del patrimoni del país que, com les dues torres de Campredó, porten molts anys degradant-se. L'alcalde, Ferran Bel, ha afirmat que "estem fent moltes coses a Tortosa que sense la complicitat del Departament de Cultura no seria possible dur a terme", després de valorar la sensibilitat que ha demostrat Teyco, l'empresa que ha dut a terme la restauració dels dos edificis. "Recuperant aquestes dues torres estem recuperant una part de la història d'aquest país", ha conclòs l'alcalde. Finalment, l'alcalde pedani de Campredó, Joan Sanahuja, ha recordat l'important valor simbòlic que els veïns de Campredó atorguen a les dues torres i ha dit que "avui és un dia especial per al poble, ja que la recuperació d'aquestes torres era una fita que feia anys que anhelàvem". Sanahuja ha afegit que l'Ajuntament de Tortosa i el poble de Campredó estan treballant ara en el condicionament de l'entorn de la torre de Font de Quinto per tal que totes les famílies del poble que ho vulguin hi puguin tenir el seu propi espai d'esbarjo.



Les obres de restauració, en el cas de la torre de Font de Quinto, han consistit essencialment en la resolució dels problemes estructurals que amenaçaven l'estabilitat de la torre, tot reforçant la base, mentre que a la Casa del Prat, o torre del Caragol, com se la coneix popularment, en pijtor estat de conservació, s'ha hagut de reconstruir una part important per un despreniment. El pressupost d'aquestes obres ha estat de 420.000 euros.