ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 05/10/2009
Primera pedra del nou edifici del Campus de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presidit aquest divendres l'acte simbòlic de posada de la primera pedra del nou edifici del campus de l'Ebre de la URV. Han assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, el director del campus de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat, a més d'altres autoritats del món polític, acadèmic i social de Tortosa i de les Terres de l'Ebre.



El nou edifici, que ja s'està construint a la zona del parc de la Fira, al barri de Remolins, té planta baixa i tres altures, i una superfície d'uns 11.000 m2. La Generalitat hi invertirà 15 milions d'euros en la construcció i equipament de les noves instal'lacions. L'Ajuntament de Tortosa va cedir els terrenys l'agost de 2008. L'objectiu amb què es treballa és que el nou edifici del campus sigui operatiu el curs 2011/2012.



El conseller d'Universitats ha afirmat que els estudis que s'impartiran al nou edici del campus de l'Ebre, "han de ser capaços d'atreure-hi estudiants no només d'aquestes terres, sinó que n'hem d'ambicionar d'altres indrets del País Valencià i l'Aragó". L'objectiu, ha assenyalat Josep Huguet, és "aconseguir que els professionals que surtin d'aquest campus no emigrin". El conseller ha recordat que aquest campus és una realitat gràcies al fet que les Terres de l'Ebre han fet de "lobby" de pressió.



L'alcalde de Tortosa ha dit que "estem vivint un dia històric", del qual "moltes persones poden sentir-se'n corresponsables". Ferran Bel ha assenyalat que "aquest serà l'edifici del campus de la URV per a totes les Terres de l'Ebre, no només per a Tortosa", ja que "els projectes de la URV no són de ciutat, sinó que són de territori". En la seva opinió, a partir d'ara "hem de treballar per incoporar nous estudis, nous graus, postgraus i mestratges, així com grups de recerca fixos", i ha apostat per la implicació del món de l'empresa.



De la seva banda, el rector de la URV ha dit que l'objectiu de la universitat a l'Ebre passa per oferir una oferta universitària completa, amb creació de coneixement i transferència de coneixement a la societat. Francesc Xavier Grau ha expressat la seva voluntat perquè "el riu no sigui una barrera entre el territori i la universitat". En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa ha afegit que Tortosa necessita el tercer pont per als usuaris del pavelló firal, per als habitants de Tivenys i Bítem i aviat també per als usuaris de l'edifici del nou campus. Però per assolir aquesta important infrastructura, Bel ha dit que "cal la complicitat del govern espanyol, ja que representa una inversió molt important".



Finalment, el director del campus de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat, ha dit que la posada d'aquesta primera pedra és un "anhel llargament desitjat" i que un nou campus "és una bona eina per superar èpoques de crisi".