ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 24/09/2009
La Policia Local posa en marxa la campanya "A Tortosa, comerç segur"

La Policia Local iniciarà el proper mes d'octubre la campanya ciutadana "A Tortosa, comerç segur" destinada a promoure l'autoprotecció dels comerciants de la ciutat, en què s'informarà de les mesures preventives per evitar robatoris i s'explicarà com cal actuar en cas de ser-ne víctima. La campanya la realitzaran els agents de policia de proximitat, fent visites porta a porta a les botigues dels barris que tenen asignats.



En la presentació de la campanya, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assenyalat que "una de les missions de la policia de proximitat és precisament preventiva" i ha destacat la voluntat de col'laboració amb totes les associacions comercials i comerços de Tortosa. L'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, ha recordat que el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2007-2011 ja preveia la posada en funcionament d'aquesta campanya i l'ha justificat pel fet que els comerciants "són grup de risc" i, per tant, cal invertir esforços conscienciant el sector que cal adoptar mesures preventives.



Els agents recomanen, entre d'altres coses, incrementar l'autoprotecció i fixar un límit de diners a caixa, efectuar un transport intern i extern de diners sense horaris fixos i en petites quantitats, fer el recompte en un lloc tancat i observar bé al seu entorn a l'hora de treure els diners de la caixa, entre d'altres mesures. En cas de robatori es recomana al comerciant que segueixi les instruccions de l'atracador i que no toqui res que pugui alterar les empremtes o indicis deixats pel delinqüent, trucar ràpidament a la policia i demanar als possibles testimonis que no marxin. Juntament amb el full de recomanacions, la Policial Local de Tortosa lliurarà també als comerciants uns adhesius amb el telèfon de servei 24 hores de la Policia (092) i un full de descripció de sospitosos.



L'alcalde també ha informat, en la mateixa roda de premsa, dels actes previstos amb motiu de la celebració de la festa patronal de la Policia Local. Així, enguany, al marge de l'acte institucional del proper divendres a la Comissaria, dissabte tindrà lloc la 1a Trobada de Motocicletes Oficials de Policia. Més de 60 motos de cinc cossos policials procedents de 22 poblacions de Catalunya, País Valencià i Andorrà, es concentraran a Tortosa i faran una ruta pel delta de l'Ebre. A les 10 sortiran de la Comissaria, a la plaça Immaculada, i a les 13 hores l'alcalde de Tortosa farà una recepció als participants a la plaça de l'Ajuntament.