ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 16/09/2009
Impuls al viver d'empreses amb la creació de la societat Tortosa Innova

L'Ajuntament de Tortosa ha fet l'aprovació inicial en sessió plenària de l'expedient de constitució de la societat Tortosa Innova, S.L., que ha de gestionar el primer viver d'empreses de la ciutat. Aquesta societat haurà de tutelar les obres de construcció del nou equipament, que serà una realitat durant l'any 2010. El viver es construirà en uns terrenys de propietat municipal al barri de Ferreries que havien acollit anteriorment l'empresa Industrias Fabra i la seu de la Universitat Internacional de Catalunya. L'espai ocupa 11.313 metres quadrats i el projecte preveu una intervenció integral a l'edifici existent per destinar-lo a oficines i la construcció d'un edifici de nova planta per a tallers.



L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha avançat que el projecte compta amb subvencions del Fons Feder i de la Diputació de Tarragona i que s'està pendent de la que pugui arribar amb càrrec al PUOSC. Pel que fa a l'objecte social de Tortosa Innova, l'alcalde ha precisat que s'emmarca en l'àmbit de la Promoció Econòmica i que és molt ampli. Un dels objectius que es marca la nova societat és que tota la formació de l'Ajuntament de Tortosa pugui impartir-se a través de Tortosa Innova. El regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, ha recordat que la creació del viver és una prioritat de l'equip de govern explicitada en el Pla d'Actuació Municipal, i ha explicat que avui s'ha aprovat el reglament del viver, les tarifes i la manera en què es prestarà el servei.



Encara en l'àmbit de la Promoció Econòmica, el Ple també ha aprovat els preus públics de la propera edició d'Ebreokasió, la fira dels vehicles d'ocasió. El regidor Ricard Forés ha dit que s'arriba a una nova edició d'aquest certamen firal després d'assolir un acord amb el sector per garantir la presència d'expositors a la fira. El regidor ha volgut agrair expressament a les empreses participants el seu compromís amb Ebreokasió i amb Expo Ebre.



En la mateixa sessió plenària s'ha fet l'aprovació inicial d'un reglament intern per a les Escoles Taller i s'han aprovat les festes locals per a 2010, que queden de la següent manera: Tortosa (24 de maig i 6 de setembre), Campredó (24 de maig i 26 de juliol), Bítem (6 i 17 de setembre), Els Reguers (24 de maig i 6 de setembre), Vinallop (24 de maig i 6 de setembre) i EMD Jesús (24 de maig i 4 d'octubre).



En l'apartat de mocions, el Ple ha rebutjat una proposta dels grups municipals del PSC i d'ICV que demanava establir un procediment de participació ciutadana a través de les noves tecnologies per a escollir les actuacions de les festes de la Cinta, així com establir la seva gratuïtat, exceptuant les que justifiquin el pagament pel renom o el cost de l'artista.