ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/09/2009
L'Ajuntament de Tortosa tindrà el primer Defensor de la Ciutadania de la seva història
Es tracta de Joaquim Ricart Baubí, una persona vinculada al món de l'esport, que compta amb el consens de tots els grups polítics

L'alcalde de Tortosa ha desvetllat avui el nom de la persona que ocuparà el càrrec de Defensor de la Ciutadania, una figura institucional que es crea per primera vegada en la història de la ciutat. Joaquim Ricart Baubí, una persona molt vinculada al món del futbol, empleat de banca, i sense militància política, serà el nou Defensor de la Ciutadania a Tortosa i prestarà el servei a la primera planta de l'Ajuntament a partir del proper mes de novembre.



Ferran Bel ha destacat el caràcter dialogant de Ricart i ha assenyalat que compta amb el consens de tots els grups polítics a l'Ajuntament. El nou Defensor atendrà els ciutadans en una oficina que se situarà al mateix Ajuntament de Tortosa. El nou càrrec, ha assenyalat l'alcalde, és de "dedicació voluntària i gratuïta" i tindrà una persona de suport a temps parcial. Aquesta tarda es formalitzarà la consulta en Junta de Portaveus i en el proper Ple s'aprovarà el seu nomenament.



L'alcalde ha afirmat que el Síndic de Greuges havia ofert a l'Ajuntament de Tortosa de prestar a la ciutat la funció del Defensor de la Ciutadania, però que s'ha optat per designar específicament una persona d'acord amb el mandat expressat pel Ple municipal.



Entre les tasques que tindrà el Defensor figura "atendre qualsevol queixa o consulta relacionada amb l'administració, essencialment la municipal, proposar fòmules de conciliació per resoldre queixes i presentar al Ple un informe anual de la seva activitat".